fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 20533 - 07.02.2009 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Za Plavi Golf


Kao prvo, hoću da ti kažem da se ja sa tvojim bratom znam bolje nego sa tobom, a ti se opet znaš sa mojim bratom bolje nego sa mnom. Stalno smo bili blizu jedan drugog ali nikad zajedno!

Ja se sjećam stvari o kojima ti pišeš, ali sam zaboravio imena ljudi koji su tu poginuli pa onda izbjegavam da o tome pišem jer bi to bila priča bez argumenata i kraja.

Stvari koje znam, pokušavam da prikažem što je tačnije moguće. Pišem o stvarima koje su se desile sa moga pravca kretanja i to je sve. Ti opet tvrdiš da to nije bilo pa onda ispadne da se prepucavamo. To mi nije namjera!

Bio si u svim akcijam pa onda imaš šta i da pišeš. Piši o svojim drugovima kao što i ja želim da ih spomenem. Mnogi su izgubili život, pa da smo čak i nas dvojica pognuli ta bi se teritorija odbranila jer svaka bitka je rađala nove junake. Mnogi poginuše u samom početku pa se mi odbranismo i bez njih, tako bi se naš narod odbranio i bez nas.

U svom ovom pisanju ti i ja smo nebitni, ali ako prikažemo naše drugove onakve kakvi su doista bili, a bili su istinski heroji, onda ti i ja možemo sa ponosom da kažemo da smo sa njima ratovali. To će za mene biti najveći orden i čin koji je moguće dobiti.

Zato u naših mrtvih heroja, piši o njima sve što znaš. Pridruži nam se u našem nastojanju da se njihova imena i njihovo djelo otrgnu od zaborava. Možda će baš zahvaljujući našem pripovjedanju ostati upisani zlatnim slovima u stranice naše istorije.

Neka im je vječna slava i hvala za junaštva i život koji su nam podarili!
Idi na stranu - |listaj dalje|