fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 20307 - 26.01.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Rođen da bude vojnik


Prijatelji Miće Vlahovića ( Saša Šurić - Beli i Ilija Kovačević ) mi ispričaše nekoliko zanimljivih priča iz Mićinog djetinjstva koje bih želio da podijelim i sa vama.

Mićo Vlahovića je od rane mladosti bio predodređen da postane vojnik. Aleksandrovačkim izviđačima se pridružio još u desetoj godini. Već 1988. godine je bio komandir jedinice, koju je lično obučavao. Od dvanaest ekipa na takmičenju u Stajićevu, jedino su njegovi izviđači bili jednobrazno obučeni i to zahvaljujući tome što im je Mićo obezbedio uniforme iz Vojnog odseka Nova Crnja. U ukupnom plasmanu su bili treći, ali je Mićo Vlahović je bio jedini izviđač koji se nije mučio sa orjentacijom i topogafijom, veoma bitnim vještinama za svakog vojnika.

Mićo Vlahović je bio i član Ferijalnog društva omladine Velikih Livada, na čijem je čelu bio (sada već pokojni) Milorad Dupora. Ferijalni savez je organizovao izlete, koji su ponekad trajali i po nekoliko dana. Mićo Vlahović je bio odgovoran za pravljenje logora za kampovanje. Taj zadatak je odlično izvršavao tako da su svi bili zadovoljni. Nije imao ni 17 godina, a već je bio vojnik u duši!

U toku 1989. godine je ispred omladinskog predsedništva u Velikim Livadama bio postavljen na dužnost predsednika Disko kluba. U Predsedništvo omladine je izabran sa ubedljivo najvećim brojem glasova aleksandrovačke omladine. U selu su ga svi voljeli!
Idi na stranu - |listaj dalje|