fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 20118 - 13.01.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

Korak naprijed ka ulici Miće Vlahovića


Spomenik Mici Vlahovicu u Aleksandrovu


Nepun mjesec nakon što sam, podstaknut Vašim pisanjem, došao na ideju da pokrenemo inicijativu preimenovanja Željezničke ulice u ulicu Miće Vlahovića, stajao sam pred Mićinim grobom, ovaj put pokriven snijegom. Na minus sedam stepeni celzijusa, uz Košavu koja gasi svijeće i čupa dijelove lica i ruku, napravih za vas nekoliko slika Mićinog groba.

Nedavno se, onako spontano, rodila akcija prikupljanja pomoći koja će biti utrošena u cilju obilježavanja imena Miće Vlahovića. Zbog toga sam, onako neplanirano, i pohitao u MZ Aleksandrovo, gdje su me aktivisti i seoski sveštenik dočekali srdačno i obećali čak i više nego što sam se nadao. Lijepo je vidjeti da je rukovodeći kadar MZ uglavnom sastavljen od mladih ljudi, širokih pogleda i topla srca.

Netačna je informacija (objavljena na ovoj stranici) da inicijativa preimenovanja jedne od ulica ovog predivnog banatskog sela u ulicu Miće Vlahovića nije prošla kod njegovih žitelja. Prava je istina da je akcija zamrla i nikada nije sprovedena do kraja. Ovo je za nas, koji volimo i još nismo zaboravili našeg Miću, dobra vijest jer ćemo ovu akciju mnogo lakše sprovesti u djelo.

Naša namjera je da prikupimo simboličnu svotu od par hiljada evra, koja će biti utrošena za kupovinu tabli za obilježavanje svih ulica sela, uključujući i ulicu Miće Vlahovića. Za sada smo se prijavili moj prijatelj Miner i ja, sa namjerom da podržimo akciju sa 30% sredstava potrebnih za finansiranje ove inicijative. Naravno, radi se o inicijalnom predlogu od nekih 1000+ evra. Još jedna osoba ženskog pola je izrazila želju da učestvuje u ovoj akciji sa iznosom do 70 evra. Za sada, nemam dozvolu da objavim njeno ime, pa to ovaj put neću učiniti.

Napominjem da samo oni koji žive izvan prostora bivše Jugoslavije imaju pravo da učestvuju u ovoj akciji. Bilo bi divno kada bi se na akciju odazvalo veliki broj donatora, i svaki od njih pokloni simboličan iznos od desetak evra. Bilo bi lijepo i da, gdje god je to moguće, donatori pristanu da objave svoja imena.

Ukoliko ste spremni da odvojite iznos od nekih desetak evra za ovu akciju, čekove ćete moći slati (kada za to dođe vrijeme) i na neku lokalnu adresu u Australiji i Kanadi. Na ovaj način nećete plaćati troškove slanja novca. Ako bude zainteresovanih, ja mogu da otvorim i PayPal račun pa da novac uplaćujete i na njega.

Svi vi, čak i oni koji žive na prostorima bivše Jugoslavije, možete pomoći da ova akcija bude uspješna. Pričajte svojim ratnim drugovima, prijateljima, poznanicima, Vogošćanima ali i pravim Sarajlijama o ovoj inicijativi. Pošaljite email poznanicima u inostranstvu, sa adresom ovog foruma. Možda će i oni, kada ovo pročitaju, osjetiti potrebu da učine nešto humano, da se oduže bar jednom od hiljade dobrih i poštenih momaka sa sarajevskog ratišta, koji nisu žalili dati svoje živote za svetu srpsku stvar, a sada su zaboravljeni od svojih najbližih i Republike Srpske. Uradite nešto dobro i humano, bar jednom u godini i vjerujte mi - mnogo ćete se bolje osjećati.

Mi, koji još uvijek u srcu nosimo našeg Miću, Božura ali i mnoge druge borce, vjerujemo da se sa malo materijalnih sredstava može učiniti mnogo, jer i najveće promjene u svjetskoj istoriji su nastale tako što je grupa domišlatih ljudi pokrenula jednu simboličnu inicijativu.

Učinite nešto za vas, ali i za nas!

Mnogo više informacija uskoro!
Idi na stranu - |listaj dalje|