fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pero - 1980 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


Zeljko:

drago mi je da u vezi proslog rata i ove nesretne sudbine Srba koji su preživjeli rat dijelimo vjerovatno identično mišljenje.

Iako pored tvoga sajta jos par sajtova(www.borci. rs. sr, www.plebiscit. rs. sr ili www.plebiscit. org, www.freesrpska. org) pokusavaju da sačuvaju Srbe od kataklizme koju su im pripremili "Srbi" poput Dragana Kalinica koji je 1991. u narodnoj skupštini bivše SR BiH glasao za referendum za nezavisnost Bosne, što je i bio detonator za rat 1992-1995. U isto vrijeme, Milorad Dodik (koji se na ovim prostorima smatra poturicom) je iz protesta napustio salu skupštine i nije htio glasati za džamahiriju. Zbog toga mi je drago da na ovaj sajt ostavim poneki svoj komentar o čitavoj situaciji.

Meni je žao što ovaj nesretni narod još uvijek živi u zabludi, i kao da je kažnjen od Boga da veoma često odaje počast i poštovanje pogrešnim ljudima.

Isto kao što se narod Potkozarja i još uvijek zaklinje u Josipa Broza, a on ih desetkovao po principu 100 Srba za jednog švabu. Jasenovac nije htio osloboditi, nego ustasama dozvolio da od Srba pravi sapun do aprila 1945. Isto tako, i narod Romanije i Hercegovine živi u zabludi da je Radovan neki novi Car Dušan ili Miloš Obilic.


Ko je za mene Radovan? čovjek koji je do 1992. godine vozio ladu samaru "kupljenu" od Koprivica t(k)rade (A šta sad ima negova porodica? ) i koji je na Petrovdan 1990. u Skenderiji Hrvatima i muslimanima poručio da se nece ponoviti 1941.

Narod mu je povjerovao i pomislio da više nece biti Jasenovca, hercegovackih i ličkih jama. Zahvaljujuci toj svojoj izjavi Radovan je dobi podršku naroda.

Rat je došao, Ratko je ratovao, Nikola je mislio, Momčilo pregovarao, a Radovan lomio kolače.

Samo se cudim da nije jos proglasio i Sv. Zarka i dodjelio mu neki datum, npr. 30. 02. po novom kalendaru. Slava Bogu i Crkvi, ali ni Patrijarh Pavle nije slomio tolio kolaca za onaj period, i ako mu je (Radovanu) stalo do srpstva, zasto nije malo barem se zanimao za diplomatiju i medije koji su bili rak-rana srpskom narodu i vojsci.

I stvarno nije se ponovila 1941.

Nakon 1941. Srbi ostase u Kninu(ne znam da li se sjecas njegove izajve 19. 08. 1995. SRNI, kad je pao Knin, na pitanje zasto se to desilio, on je(nazalost) bio vrhovni komandant zdruzenih snaga VRS i VRSK,, odgovorio je:"svadjaju se Milan Babic i Milan Martic oko vlasti, da se oni ne bi imali oko cega svadjati, ja sam dao Knin), a sad vjerujem da u Kninu ima vise Kineza nego Srba.


Radovan se od strane Haga "tereti" za etnicko ciscenje.

Pa naravno, ocistio je Sarajevo od Srba sto nije uspjela turska za 5 vjekova.

U doba turske Sarajevo nije bilo sjediste vilajeta turskoga(bio je to Travnik), a sada je centar islama za citavu Evropu.
I poslije 1941. Srbi vjere pravoslavne su bili vecina u okrugu sarajevskom, a koliko je sad Srba u Sarajevu?

I zar Radovan nije zlocinac sto je narod Vozuce ostavio bez municije i ostavio ih mudzahedinima na volju? (Ne znam da li si gledao taj prilog na TV kako mudzhedini kasape zarobljenog Srbina? )

I zar nije zlocinac sto su njegovi sateliti za les srpskog borca trazili 5000 DM, da se isti stavi na spisak za razmjenu?

Ne znam da li ti je poznato zasto je grupa mladica(sinova palih boraca) 1993. godine napala i zauzela stanicu policije u Vogošći?

I zar nije zlocin onako narod Sarajeva ostaviti na cjedilu poslije kapitulacije u Dejtonu? (Sjecas li se onog priloga kad djed koji je ostavio 2 kuce i stan od citave imovine, po onom snijegu vodi samo jednu kravu, zato sto je Radovan slagao datum ulaska muslimana u srpske opstine Sarajeva i covjek nije imao kad ni ikone iz kuce da iznese? ).
Idi na stranu - |listaj dalje|