fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pero - 1979 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


nastavak prethodnog clanka

I zar nije zlocin da jedan covjek koji prije rata nije mogao da kupi 5 pari cipela, sad kupuje 50 preduzeca i ono malo radnika koji su radili izgoni na ulicu i dovodi im bioloski opstanak u pitanje?

A takvih sad u svakoj opstini R. S. imaju barem po 2-3 koje je Radovan napravio "uspjesnim"i za koje se nije gotovo znalo ni da su zivi.

Imao bi mozda jos pisati i o Radovanu i njegovim satelitima, ali mogao bi preci u dosadu, narod to sve zna samo ne vidi uvijek dobro.

A sto se tice podjele onog sto se zove Bosna, u ovom trenutku, kao sto ti kazes najbolje bi bilo da se podijelimo, mada ja na to gledam kao na covjeka koji ima gangrenu (kad strada jedan dio tijela, ako ne moze da se zalijeci, onda ga amputirati da ne bi sav organizam stradao), tako i ova nasa Bosna koja je nasa, a ne njihova ako nemoze da nam se vrati Visoka Krajina, srpske opstine Sarajeva: Ilidza, Rajlovac... , dolina Neretve i Zitomislic cije su ikone starije nego Americka istorija, onda bar da zivimo onako sto smo dobili potpisom kapitulacije u Dejtonu, (mi smo jedini narod u istoriji koji je i pobijedio u ratu i potpisao kapitulaciju), da ne bi, ne daj Boze za koju deceniju opet morali ratovati i mi i oni.

Toliko za sad od mene.

Zeljko puno pozdrava iz Rogatice.
Idi na stranu - |listaj dalje|