fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 19779 - 12.12.2008 : Oko - best (0)

MIĆO


O junaštvu Mićinom nije potrebno mnogo pisati, dovoljno je samo njegovo ime spomenuti, bar ti i mnogi pošteni vogošćani kao i mi njegovi saborci znamo da nikada nije volio pričati mnogo, pogotovu o akcijama.

Ipak mogu reći da je uvjek išao prvi, nama nije dao, na taj njemu znan način nas je štitio, kao mi imamo porodice i djecu treba da preživimo. Pogotovu kada su Neso i Grga poginuli, a on ranjan u vilicu, pa čak ni tada nije htjeo ići doktoru jer nije volio doktore. Tada je uzeo transporter i davao nam podršku dok nismo izvukli Nešu i Grgu, a tek onda je otisao da mu previju i zašiju vilicu.

Tačno je to da se gotovo nikada nije saginjao i puzao uvjek je išao blago povijen osluškujući teren i događaje i uvjek je bio nasmijan kolikgo god da mu je bilo teško to nikada nije pokazivao. Nikada mu nije bilo nešto teško da uradi i da kaže da se to ne može izvesti tj. da je tvrdo.

Bilo je mnogo događaja i Mićinih herojstava po raznim ratištima ( Žuči, Srednje, Nišići, Goražde.... ) gotovo svih se sjećam, bilo je i smješnih i tužnih događaja. Kada bi pričao o djetinjtvu uvjek je govorio o crnoj vojvođanskoj zemji, često je spominjao sestru koju je mislim veoma cjenio i poštovao mada je bio usvojen, nadam se da će akcija promjene ulice uspjeti i da će naš Mićo i tu bitku dobiti uz pomoć svih nas koji smo ga poznavali i voljeli.
Idi na stranu - |listaj dalje|