fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 19667 - 07.12.2008 : Marija Maksić Novi Sad - best (2)

Sećanje na Miću Vlahovića


Mico Vlahovic - heroj iz Vogošće, SarajevoSlučajno, u priči, saznala sam da selo Aleksandrovo, bivše Velike Livade, imaju svoj sajt. Čitajući o dešavanjima naišla sam na ime Miće Vlahovića i tamo našla link na Vašu stranicu. Drago mi je što ga se sa ponosom sećate jer takvog ga i ja znam i pamtim.

Ulica u kojoj sam živela (Železnička) trebalo je da nosi njegovo ime ali zbog većine socijalista koji su živeli u toj ulici, to je bilo neizvodljivo. I danas čuvam pisma koje mi je drugar slao iz vojske adresirana na: ulica Miće Vlahovića.

Sećam ga se iz stare, seoske diskoteke. Tu smo i počeli da se družimo. Ja nisam imala rođenog brata, a on nije imao sestru pa smo jedno drugom bili i brat i sestra. Poslednji put kad sam ga videla došao je sa prostrelnom ranom na licu. Sedeli smo tada kod Dragičevića u diskoteci i puštali muziku. Kritikovao me je što sam imala nekog momka o kome nije imao dobro mišljenje, a ja sam mu obećala da mi se to više neće ponoviti.

Bila sam četvrti razred srednje škole kad je stigla vest da je poginuo. Od tuge i bola ni na sahranu nisam mogla da odem! Tek dve godine kasnije, sam videla sahranu sa kasete.

Kad god odem u selo obiđem grob, a u crkvi prvu sveću uvek zapalim za njega. Uvek mu se setim rođendana. Ali ono čega se bojim, je to da ga je selo zaboravilo.

Izvinjavam se na nepovezanim rečenicama, davno je sve to bilo. Prošlo je punih 14 godina od pogibije a ja sam imala 14 godina kad smo počeli da se družimo. Danas imam 32 godine, i živim u Novom Sadu. Imam dvoje dece, a ćerka mi je rođena uoči Mićinog rođendana. Svakog leta dolazim u Bosnu, i kad god se povede priča o ratu uvek im pričam da sam imala druga koji je ovde poginuo.

Srdačan pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|