fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 19081 - 24.09.2008 : Miroslav Spiric Novi Banovci - best (1)

Rekoh li ja tebi...


Maločas pročitah u Glasu Srpske članak "Voz za jednog putnika", pa se podsjetih nečega sličnog iz ratnih dana. Za godišnji pomen mome pokojnom sinu trebali smo postaviti spomenik, a majstor Jevto mi reče da mu trebaju dva irgeta za mješanje betona.

Obratim se zamjeniku komandanta bataljona sa molbom da mi da dvojicu ljudi iz radnog voda da mi pomognu oko uređenja spomenika, međutim naš novi komandant, Rajkov zamjenik neće ni da čuje, trebaju mu valjda za cijepanje drva kod kuće i košenje trave. Bi mi strašno krivo, pa oko jedanaest sati uveče upalim auto i pravac u Vogošću kod komandanta brigade pukovnika Miloševića. Ispričah mu zbog čega sam došao, a on odmah zatraži vezu sa našim "velikim" komandantom i naredi mu da mi stavi na raspolaganje čitav radni vod.

Vratim se u Semizovac, a naš komandant me dočeka, kaže da nisa morao da se žalim, on se samo šalio. Rekoh mu tada: "Slušaj komandante, prije rata si bio konobar i kad bih došao u hotel Park sa tvojim šefovima i direktorima skakutao si oko mene i govorio "Izvoli Špiro, šta želiš? ". A doći će vrijeme pa ćeš me to opet pitati.

Kada sam 1999. godine, po prvi put došao iz Amerike u Bosnu, vraćajući se iz Zvornika u Sarajevo autobusom "Kondor", zaustavismo se u Konjević Polju. Sjedoh sa svojim starim prijateljom, vozačem autobusa, kad nas bivši komandant, konobar u restoranu na pumpi u Konjević Polju, priđe stolu, pa onako profesinalno kao da se ne poznajemo reče: "Izvolite, šta želite".
Idi na stranu - |listaj dalje|