fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 18908 - 10.09.2008 : Rammstein Rammstein Sokolac - best (0)

RE: Poštovani


Poštovani,

prijatelju, vjeruj mi ako hoćeš, ali više zla nam donosi Dodikova obmana svijesti nego sav "ratni SDS"!

To što se Vi pozivate na Doboj, je krajnje neozbiljno, zasluge za razvoj Doboja dodika, su isto jednake kao moje za razvoj Laktaša!

Baš nasuprot Dobojlije su skontale, ko ih može zavrnuti, i tamo se dodikovcima ne piše dobro na lokalu, ništa Dodik nije učinio dobrog za Doboj, već SDS-ovi kadrovi kao što su Branislav Garić i Obren Petrović!

U Doboju je konstantno SDS vlast na lokalu!

Nije uopšte čudno što u paranoji, dodikovci kažu da se Garić odrekao Karadžića, da bi ga sutradan optužili da daje podršku Karadžiću! ??

Provaljen je Dodik u tim regijama, a nikakvih šansi nema ni u Bijeljini sa propalim Bobarom, protiv Mića Mićića jer je Semberija sama po sebi stabilan ekonomski region! Ne može ih lako potkupiti, za razliku od nekih podrepaških gulanfera iz drugih regiona!

To što nama prodaje m.. za bubrege, je stvar "obmane svijesti" jer i međunarodnoj zajednici nije stalo da se ovdje na istoku RS, koncentriše neki jak srpski administrativni centar, zato je dozvoljeno Vladi da radi iz Banjaluke, ali ne i sa Pala! Javna, državna preduzeća su preseljena redom sa ovih područja u Banjaluku, svi javni poslovi su u krugu premijerovoh "prijatelja", koji mogu sa, ali bogami često bez tendera!!

Koncentracija moći je u Laktašima, okolo mogu samo mrvice da pokupe i to "zaslužni" SNSD-ovci!

Ja se Poštovani prijatelju nisam za to borio! Ako neko veli da jeste i da je to baš to! Ja ću se odreći svoje borbe istog momenta!

Za mene je RS i onaj kutak oko Nevesinja, isto vrijedan kao i Laktaši!

To što Vi Poštovani tvrdite da ste zaradili tri stana je ok. i za pohvalu, imali ste neki privatan biznis, ili nekim berzanskim špekulacijama došli ste do tog novca!

Mene po toj logici interesuje, kakvim se to "privatnim biznisom" bavio naš premijer? I u kom razdoblju! ?

Pošto dobro znamo da se u ratu bavio švercom cigareta, poslije rata se laktao po političkim krugovima, i ja sam ga gledao kao poslanika po skupštinskim klupama, uzimao je dnevnice, a tamo mu "biznis" visio! ?

Šta je taj uvaženi gospodin tako vrijedno i odrično radio da dođe do tih silnih novaca za stanove u BG! ?

Ja sam ulagao dugo godina na berzu, i upravo kad je taj špekulant Dodik, postao premijer, i sklopio niz "povoljnih" poslova sa ČEZ-om, i Rusima oko rafinerije, ja sam puko silan novac na toj našoj Srpskoj berzi, pad berze je toliki da se ona ne može oporovati ni za ko zna koliko godina još!

Šta onda ja da mislim o njegovom "uspješnom radu"! ?

Dok za to vrijeme moj predsjednik i vrhovni komandant Radovan Karadžić, živi asketski kao dr. Dabić, od svoje nafake, a ne od naših "pokradenih miliona"! ?

Lično bih volio da sam mogao biti "mreža podrške" Radovanu, od tih para izgubljenih na dodikovoj blberzi, bar bih znao da sam pomogao Čovjeku, a ne vucibatini!!!

Kada bih se odlučivao, gdje da idem sa Romanije, sigurno ne bih u Laktaše kod krimosa, sa kojima se ne mogu indetfikovati ni nacionalno, a kamoli ideološki, sa protofašistom tipa portparola snsd-a, rajkom vasićem, koji poziva na javni linč, Radovana Karadžića i ostalih "nepodobnih" Srba, koje naziva šajkačari, kokardaši, šubaraši, i sve bi to on i njegovi pobili i zatrli, ko i predhodnici njihovi, udbaši!

E pa zbog toga svega, zbogom takvoj politici, i takvim ljudima ne želim ni zdravo da kažem, bez obzira što ovo moje mišljenje nećete i nesmijete objaviti, ja neću da ostanem dužan odgovor!

Osim toga, koliko ljudi na Istoku RS, svoju egzistenciju i kakav takav posao, baš dijele sa federalnim Sarajevom, jer nemamo alternativnu opciju, žalosno ali je tako, raditi se mora, a novac ne gleda naciju, već interes, i sad ti dođe neki paša iz Banjaluke i odreže ti porez na to! ?

Za što! ?

Evo ja ću mu prodati svaki svoj proizvod, i sve što proizvedem, svaki višak nek otkupi Vlada RS i nek vozi u BL, i od te cijene nek mi pošteno odreže porez, ne sporim, odmah bi ga uplatio, ali ovako za šta da plaćam porez, lihvarima i kamatarima! ?

Nek' ja živim na Romaniji, ali ako moram ići odavde, ili moja djeca moraju ići odavde sa zemlje pradjedova, svejedno je gdje će otići, svuda smo stranci isto, i u Banjaluci, i Beogradu, kao i u Hamburgu, ili Čikagu! ?

Zato me uopšte ne impresionira "ultra-mega-giga" razvoj Laktaša, ja tu svakako ne planiram živjeti!!!

Pozdrav!

Poštovani,
Kao što sam već ranije rekao, Dodika ne volim i o njemu dosta znam. Ne poričem, čak i znam, da se obogatio švercujući cigarete za vrijeme rata, međutim bio je on i truli bogataš i prije rata kada su tvoji SDS-ovi sa Sokoca bili magacioneri, konobari, čobani... Pored toga, svi dobro znaju da je Dodik nije pokrao sve, kao ovi idioti sa Sokoca, nego je veliku količinu novca vratio i u gradove, poput Laktaša i Banjaluke.

I nisi u pravu kada kažeš "briga mene za Laktaše", jer i oni su srpski grad meni podjednako dragi kao i Sokolac, mada sam u ovom drugom rođen.

Ali, pođimo redom. Nije Dodik kriv što je Međunarodna zajednica kaznila Istočnu Bosnu, pa su istu zaobišle milijarde dolara humanitarne pomoći. Pošteno govoreći, mislim da su pomalo bili u pravu, jer sav kapital koji je investiran između 1991. i 1996. godine u tom regionu bio je lično vlasništvo Radovana Karadžića i njegovih marioneta. Za dvadesetak godina ćemo se svi složiti da je Radovan Karadžić bio jedna od najcrnjih mrlja u srpskoj istoriji 20. vijeka, jer je od njegove ruke nanijeto više štete srpskom biću nego i od samih muslimana: prodao je Bihać i Sarajevo, a pobio je više uglednih Srba nego i sam Alija Izetbegović.

Uprkos tome, ogromna količina građevinskog materijala je stigla na područje "Srpskog Sarajeva" za koje su SDS-ovci govorili da će da bude "veće i ljepše nego tursko Sarajevo". I šta se desilo sa tim materijalom? Prodato je na privatnim stovarištima i u - muslimanskom Sarajevu, preko skladišta u Lukavici. E zbog toga, prijatelju moj, tvoja djeca nemaju gdje da žive u Sokocu pa idu "trbuhom za kruhom", a ne zbog toga što je Dodik izgradio Banjaluku...

Konačno, šta je tvoj SDS uradio sa šumom u Sokocu? Romanija nikada nije izgledala tako jadno, jer šume gotovo da je nestalo, a Sokočani nikada nisu živjeli tako bijedno. Nećeš valjda da tvrdiš da je Dodik vlasnik svih tih malih brenti koje pljačkaju i u Srbiju odvoze šumu. Hajde da se poslužimo činjenicama, pa mi izlistaj sve vlasnike brenti i napiši ovdje njihovu partijstu opredeljenost u periodu od 1995 do 2003. jer je zemlja najviše opljačkana u tom periodu.

Dalje, ko je uništio "Romaniju", isjekao mašine i poslao ih u Zenicu? Naravno, tvoj SDS. Dodik je donio odluku da pokrene AD "Romanija" i zaposli te jadnike koji nemaju posla već petnaest godina. Šta se desilo sa ostalim sokolačkim preduzećima, koja su pretvorena u prazne hale i našu sramotu.

I na kraju, zašto se Sokolac, i sokolački SDS, uvijek pomene kada se priča o ubistvima Mauzera, Rista Šoga, Srđana Kneževića, Željka Markovića, Lisice, Nikole Koljevića i mnogih drugih velikih Srba, koji su svoju glavu izgubili onda kada je nisu trebali izgubiti i od koga je nisu smjeli izgubiti?
Idi na stranu - |listaj dalje|