fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 1884 - 11.07.2005 : Ratko Mladic Sa - best (0)

Malo da razmišljamo...


Pozdrav za administratora i njegove goste. Opet danas na dnevnoj listi Srebrenica. Da li znate zasto su prikazani snimci pre nekoliko nedjelja o zlocinu u Srebrenici iako je lokacija udaljena od Srebrenice oko 160 km. Da li je video snimak autentičan, montiran, vjerodostojan i kao takav se može koristiti kao validan dokaz na sudu. Zasto se "podgrijava" Srebrenica.
Odgovor je: malo smo teritorija i ljudi žrtvovali, trebamo još i to jug Srbije... A što se tiče video zapisa evo malo uputstava kako se to pravi i od čega je to sastavljeno. Pokretna slika se dobija (film) tako sto 25 slika poredamo i ustimo brzinom 25 slika u sekundi. Ljudsko oko onda uočava pokret i dešavanje. Ustvari tih 25 slika mogu biti: vojnici koji idu ulicom, civili koji leže, kamion koji se krece, slika prirode... i kada se to "montira" može da se dobije ono što želite. Ovo zna svaki amater i student dramaturgije.

I konačno da li je potrebno istaći da je film iluzija i da nas navodi da razmisljamo kako drugi žele. Vise o ovome "Mazukinov eksperiment". Konačno da li znate sudbinu RS. Zašto se toliko "ulaže" u BiH sa Istoka. Mislite svojom glavom, vremena još ima.
Idi na stranu - |listaj dalje|