fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 1883 - 06.07.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Ako mogu nesto da dodam ...


Ni ono "tamo daleko" više ne postoji! Jad i bjeda. Ponekad poželim da više nikada ne odem u Sokolac, da ga bar u sjećanjima zapamtim onakvog lijepog, kakav je nekad bio dok na vlast nisu dosle ove nacionalističke svinje.

Sa druge strane, ako pažljivije pogledaš u sebe, shvatićeš da je ono što nama najviše nedostaje nije Sokolac nego naša mladost. Nekada su drugi radili za nas (mislim na naše roditelje) a mi smo se bezbrižno igrali, išli u školu, studirali. Dok smo bili mladi nismo strepili da sutra nećemo imati, jer su tu uvijek bili naši roditelji da nas "poguraju" kada zastanemo.

Ponašamo se poput nekog pacijenta koji je došao kod doktora a ne zna šta ga boli! Mi koji smo u inostranstvu žalimo zbog toga što smo "otišli iz Juge", oni koji su ostali tamo žale sto "nisu otišli", a svi žalimo za vremenom prije rata. Neki kažu da žale za "Titom" a on je, u stvari, samo jedan od simbola naše mladosti, i jeste za žaljenje ali samo zbog toga što je postojao.

Sutra će i naša djeca žaliti za onim vremenom kada su, kako ti kazes "živjeli u kavezu" jer im, na žalost, bolje nikada neće biti.

Nekada davno, u nekom stripu sam procitao da "svako vrijeme ima svoje plodove". Plodovi koje mi danas nosimo nisu slatki i lijepi kao nekada, ali se i u njima može uživati. I kada ti loše ide kaži sebi: "život je lijep, a sutra će biti bolje". Ako si uporna, možda će ti to i pomoći. Drugim riječima, treba izabrati voće koje je iz "Rajske bašte".

Jos jednom ti hvala sto si se javila. I kako ti rece "sjecanje na juce i nase divno tamo" i meni daje snagu da istrajem.
Idi na stranu - |listaj dalje|