fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilidza - 18804 - 02.09.2008 : Dragana Krstic Dallas - best (0)

Ilidža


Vidim ovdje mnogo price o Vogošćanima i Okolini (zasluzeno) ali kako se samo ponekad spomene Ilidža? Mislim da Ilidža zaslužuje svoju rubriku na ovom sajtu. Vidjela sam rubriku o Zoranu Borovini i jako me obradovalo da ga pominjete. Bilo bi lijepo kad bi se nešto napisalo o Ćenti i njegovim momcima, kao i o Gardistima sa Ilidže.

Pozdrav svim Sarajlijama.

Dragana,
kao prvo, moram da kažem da mi čitaš misli. Baš jutros čitam svoj ratni dnevnik, pa razmišljam kako je Ilidža veoma malo zastupljena na ovom forumu. Evo jednog isječka iz mog dnevnika, nasumice odabranog:

"23. juni 1992. godine. Probudio sam se na Ilidži, hotel Srbija, Soba 1231. Dan kao i svaki drugi, hrana u hotelu prava vojnička. Hodam sa Miroslavom Radovanovićem sa sastanka na sastanak, a u pauzama slušam njegove pomalo dosadne priče. "

Danas smo dobar dio dana proveli u zgradi Opšine Ilidža. Meni na sastancima dosadno pa dosta vremena provodim sa sekretaricama. Prije podne radi Ljilja, a popodne Vesna Cvjetković. U par navrata ja sam njoj sekretarica - donosim joj kafu iz kafeterije.

Jedan detalj moram zapisati. U kancelariju ulazi jedan stariji čovjek koji šepa. Ima i štap u ruci. Objašnjava Vesni, pomalo molećivim glasom, da se zove Branko Lalović i da je rođen u Kalinoviku. Invalid je pa ne može da se bori. Međutim, donio je 5000 dinara, kao prilog za vojsku.

Danas sam prvi put bio na Žuči. Idemo sa dva auta. U prvom autu su bili Boro Radić (vozač), Nikola Poplašen, Dragan Jovanović, Nedeljko Ćetković i Vlado Marin, a u drugom autu osobe koje nikako ne smijem da pomenem na ovoj stranici. Nosio sam fotoaparat da napravim i koji snimak za uspomenu...
"

Ljetos sam bio u Lazarevu, na grobu moga rođaka, Aleksandra - Ace Tomića, koji je poginuo u Luna parku, na samom početku rata. Napravio sam neke slike, pa ću i njih uskoro objaviti.

Neka ovaj članak bude začetak jedne stranice, na kojoj će se okupljati bivši Ilidžanci, mnogi od njih moji poznanici i prijatelji. A tebe proglašavam za kumu prve strane o Ilidži.

Srdačan pozdrav, Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|