fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

komentari - 18742 - 25.08.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

Kada može Kosovo, može i Osetija


Ovih dana, uporedo sa olimpijadom u Pekingu, svjetski mediji su bili okupirani i ratom koji se vodi u Južnoj Osetiji i Abhaziji, teritorijama koje ne priznaju vladu u Tbilisiju, prestonici bivše sovjetske republike Gruzije (Georgia).

Sve je počelo kada još u doba raspada SSSR-a. Gorbačov najbliži saradnik, Edvard Ševardnadze, je drugi po zaslugama za kolaps sovjetskog giganta, i pobjedu imperijalizma nad komunizmom. Ovaj američki učenik je iza sebe, kao predsjednika Gruzije, ostavio Mišu Šakašvilija, provjereno američkog čovjeka.

U zadnjih nekoliko godina, NATO pokušava da Gruziji postavi "odbrambene" rakete, u cilju "zaštite američkih interesa".

U isto vrijeme, ruski separatisti su organizovali dva referenduma (koja međunarodna zajednica nije priznala), jedan 1992. godine, a drugi u 2006. godini, a odbili su i Šakašvilijevu ponudu da dobiju "više od autonomije, manje od nezavisnosti".

Nakon toga, vladine trupe su umarširale među pobunjene Ruse, i napravile - masakr. Nadale su se da će njihov "moćni" saveznik stati uz njih, ali to se (naravno) nije desilo. U žestokoj protiv-ofanzivi, Rusi su upali u pomenute teritorije sa namjerom - da tu i ostanu. Gruzijski predsjednik je bukvalno plakao na američkoj televiziji jer je "nemoćan da bilo šta učini".

Nadam se da i vi djelite moje oduševljenje za ove skorašnje događaje. Ako je Bosna imala pravo da se odcijepi od Jugoslavije (upotrebom sile), a zatim i Kosovo, koje ima isti status kao i Osetija i Abhazija, zašto onda ne bi mogle i ove ruske pokrajine. Naravno, ostaće nešto i za Amere, da prave svoje vojne baze i postavljaju raketne sisteme.

Radosna vijest! Rusija je priznala Osetiju i Osetiju i Abhaziju kao suverene zemlje. Vjerujem da bi to učinila i Srbija, samo da su Radikali na vlasti. Možda će to Dodik "predložiti" na Skupštini RS, ali ne vjerujem da će to uraditi "najdemokratskija" zemlja u svijetu - Bosna i Hercegovina i Hrvatska, mada su se toliko radovale otcjepljenju Kosova.

Nadam se da će i Republika Srpska slijediti ovaj potez, naravno kada za to dođe pravo vrijeme.
Idi na stranu - |listaj dalje|