fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas_razno - 18575 - 05.08.2008 : Miroslav Spiric Novi Banovci - best (0)

Svaka čast Ilijašanima


U potpunosti se slažem sa svima onima koji smatraju da su Ilijašani na čitavom Sarajevskom ratištu iznijeli glavni teret. Ne samo hrabri ilijaški ratnici, nego i čitavo opštinsko rukovodstvo na čelu sa Ratkom Adžicem, Stjepanom Pepom Macanovićem, Jovom Cerovinom i ostalima, za mene su bili i ostali veliki ljudi.

U toku rata sam se divio junačkim podvizima ilijaških boraca u Čekrčićima, Lješevu, Misoči, nikada nisam čuo da je kod njih postojala komanda povlačenje i zato smatram da ako je i jedno mjesto u Republici Srpskoj zaslužilo naziv "grad heroj" - onda je to Ilijaš.

Želim da navedem još jedan primjer ljudskosti. Nakon pogibije mog sina Nebojše Špirića, tj. nakon što smo mu dali četrdesetdnevni pomen, ja i moja pokojna supruga poželjeli smo da vidimo unučad, Špirine sinove Kristijana i Nebojšu, pa rješismo da odemo na nekoliko dana u Niš. U to vrijeme nigde nisam mogao nabaviti 15 litara benzina, da stignemo barem do Zvornika. Odem u opstinu Vogošća da zamolim da mi daju malo benzina, jer mi je predhodno Vito Slagalo koji je u to vrijeme radio na benzinskoj pumpi u Semizovcu rekao da benzina ima, ali da mu treba potvrda iz opštine, međutim za tadašnje rukovodstvo u Vogošći benzin se čuvao kako bi isti mogli obilaziti svoje sinove i familije po Srbiji.

Jedan dan dodje kod mene Keva, pa mu se požalih, a on mi reče da dođem ujutro u opštinu Ilijaš. Ujutro otiđoh kod Pepe i ispričah mu šta mi treba, a on, bez ikakvih komentara napisa potvrdu sa kojom otiđoh u Luku i napunih rezervoar goriva, još mi reče, ako ti ubuduće nesto zatreba, nemoj nikome iću dođi ovdje kod nas, tvoj pokojni sin je zaslužio i mnogo više.
Idi na stranu - |listaj dalje|