fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 17386 - 06.03.2008 : Snezana Beograd - best (0)

Nemaju ništa, čak ni besu


Najpre sam osetio veliko poniženje i bol u dnu stomaka. To sam rešio lako, sa dva dupla viskija. A, onda sam se setio da su ovde, na Vračaru, gde se nalazi moja kuća, Turci spalili Svetog Savu i da su tu živeli punih pet stotina godina, pa smo onda i njima videli leđa.

U ovom slučaju, po meni, radi se o sukobu sa poludivljim plemenima, koja ne poseduju nijedan dokaz da su imala civilizaciju i kulturu, nijedan spomenik, nijedan hram, nijedan stari rukopis, nijednu fresku. Njihove džamije napravljene su od kamenja koje su izvukli iz ruševina naših starih palača. Od kamenja su isklesali samo držač za svoje magare. Nemaju nijednog značajnog pisca, sem Kadarea (koji je Albanac), nijednog slikara koji bi svojim značenjem prešao njihove nove granice. Od arhitekture izmislili su jedino visoke srednjovekovne zidove oko svojih kuća. Oni su toliko nisko civilizacijski da nisu čak ni islamski vernici, jer da jesu, ta religija im ne bi dozvolila toliku agresivnost. Izgubili su sve, čak i tradicionalnu besu, ali su dobili najviše lažnih doktora nauka po kvadratnom kilometru u Evropi.

Dakle, treba biti strpljiv i čekati vreme kada će ta nacija, koja se danas nalazi negde u 18. veku, sazreti i smiriti se. Videli smo i mnogo moćnijim leđa, ali jedna stvar me brine; ta zemlja je zagađena osiromašenim uranijumom od mnogobrojnih bombi NATO-a. Šiptari se razboljevaju od kancera, i kad je dobijemo natrag, šta da radimo sa zagađenom zemljom?!
Idi na stranu - |listaj dalje|