fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kz_srdjan - 1722 - 10.06.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

Post Mortem


Srdjan Tomic
Dragi moj Srđane,

već danima sjedim i zurim u prazno. Pokušavam da nešto napišem, ali misli presušile. Duša pusta, pritisnuta tugom. Ne mogu da pronađem riječi dostojne tvoje mladosti i ljepote, kojima bih opisao tvoj polet i optimizam, sportski duh i želju za brzinom.

Još uvijek ne mogu da povjerujem da te je jedan saobraćajni udes koštao života, sahranio tvoje snove, i zaustavio pred jednom velikom karijerom fudbalera i sportiste. Teško je shvatiti da ćemo ti od sada dolaziti na grob prekriven cvijećem, umjesto na ispraćaj u vojsku, svadbu, krštenja tvoje nerođene djece.

Šta reći roditeljima, čiji je život stao u trenutku kada su saznali da se tvoja nemirna duša vinula u društvo anđela? Šta reći tvojoj generaciji koja je nakon tvoje i Jankove smrti odustala od proslave maturske večeri, jer to čak i za njih bilo previše? Šta reći svima onima koji su te voljeli?

Za mene, tvoga strica, postoji samo jedna misao: "Nije pošteno, 19 godina je previše kratko! ". Pa i ako je protiv Boga, mislim da si zaslužio pristojan ljudski vijek, a ne da ti mi najbliži ostatak tvog neproživljenog života kao žalosne vrbe stojimo iznad groba.
Idi na stranu - |listaj dalje|