fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sarajevo - 17163 - 29.01.2008 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

Mudžahedin demokratija 2:


Ljubica Đokić-Spasojević (72) iz Sarajeva preminula je juče rano ujutro od posljedica opekotina koje je zadobila prošle subote kada su je maloljetnici polili benzinom i zapalili, potvrđeno je u koševskoj bolnici.

Starici su zbog komplikacija s povredama prethodne noći otkazali bubrezi, a zatim i pluća.

"Budući da je starica preminula, automatski će doći do prekvalifikacije krivičnog djela, tako da će trojica osumnjičenih biti pod istragom za krivično djelo ubistva na svirep i okrutan način. Nakon što bude podignuta i potvrđena optužnica, sve ostalo je na sudiji kojem će ovaj slučaj biti dodijeljen. Iako su osumnjičeni maloljetnici, kada dođe za to vrijeme, može im se izreći kazna zatvora, ali će im se suditi po Zakonu o maloljetnicima", pojasnila je Edina Pirija iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U stanu Spasojevićevih, u sarajevskom naselju Hrasno, juče smo zatekli bolom shrvane supruga Tomu, te njihovo dvoje djece.

"Ako policija i pravosudni organi puste na slobodu one koji su zapalili moju majku, neka znaju da su je onda oni ubili. Ne mogu ih nazvati ljudima, čudovištima, samo monstrumi mogu uraditi ovakav zločin", kroz suze je kazala juče Slavica, najstarija kćerka preminule starice.

Ljubičin sin je juče prokomentarisao da ne može da vjeruje da u Sarajevu u 21. vijeku neko može prići nekome, politi ga benzinom i zapaliti.

"To što se desilo našoj majci, ljudski um ne može pojmiti. Mi smo rođeni u ovom gradu, odrasli smo ovdje. Nikada se niko u Sarajevu nije pitao za ime ili naciju. Ponosili smo se Sarajevom, i vidite šta se dogodi", dodala je Slavica, koja živi u Kruševcu.

Nakon napada na Đokić-Spasojevićevu u prošlu subotu, policija je uhapsila tri maloljetnika romske nacionalnosti, nastanjena u Sarajevu, koji su odranije poznati po krađama i drugim djelima. Petnaestogodišnji R. M. i J. O. , te godinu stariji R. H. na saslušanju u tužilaštvu izjavili su da su staricu napali zbog neraščišćenih računa u vezi s muzičkim linijama.
"Roditelji zločinaca nikada nas nisu potražili"

Najstarija kćerka Ljubice Đokić-Spasojević juče je kazala da ih nikada niko od porodice osoba koje su svirepo ubile njenu majku nije potražio.

"Niko nikada nije zakucao na ova vrata i došao da kaže da mu je žao zbog zločina koji su napravili njihovi sinovi", dodaje Slavica.
Idi na stranu - |listaj dalje|