fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 17064 - 16.01.2008 : Aldin - best (0)

Demokratija


Postovani Tomiću, neki dan si spomeno rječ demokratija da ne bi trebalo faliti dlaka sa glave, slažem se. Ali to kod nas, na žalost, ne postoji. Narod je 29. 12. 2007. godine u Banjaluci izlašao na ulice zbog stare devizne štednje, koju su oteli nove vlasti BIH, RS, sada više nije bitno. Narod je izvaran i traži svoje pravo. Dobili su po leđima slomljena rebra itd. Protestovali su kao svi normalni ljudi na svjetu. Ta naša demokratija podsjeća me na "demokratiju" Čausevskoga, Hitlera, Sadama. Nažalost naroda koji tu žive. Ja mislim da je kineski komunizam najzdraviji, uhatiš lopova zna se strijeljaj ga da ne bi imo kad razmišljati o drugom koraku. Pokušaj prevoda tuđe imovine ista kazna. Neko se nekad nasalio da BiH i Kina imaju jednu sličnost, imaju isti broj lopova 3, 5 miliona. Ne bih se sa tim složio. Kina svoje lopove kazni, a BiH svoje nagradi. To je demokratija.
To je bio samo jedan primjer Banjaluka a imamo ih na hiljade u BiH. Pozdrav svim posjetiocima sajta Sokolac. Ćao. Aldin.

Aldine, majstore, svaka ti je riječ zlatna!

podsjeti me da je nekada u nekoj zemlji bio zakon kada lopov nešto ukrade, oni ga pitaju kojom je rukom ukrao i onda mu odsjeku tu ruku. Da taj zakon postoji u Bosni, mnogi bi bili u invalidskim kolicima i bez ruku i bez nogu. Nažalost, ništa od toga - oni su zakon.

Ipak, ne možeš kriviti samo one koji kradu. I narod je kriv, jer je narod stoka koju političari okreću na svoju stranu i manipulišu onako kako oni hoće. A da nije tako, ne bi desetak političara 1992. godine započelo rat, iz koga je svaki od njih izašao bogatiji za nekoliko stotina miliona maraka, a mi za sebe kažemo da smo srećni što smo bar sačuvali glave, mada je većina od nas u ratu izgubila dobar dio pokretne i nepokretne imovinu.

Vrijeme u kome živimo nije ništa bolje od onoga prije nego što je počeo građanski rat. Političari iz Federacije okrivljuju Republiku Srpsku što je situacija u Bosni nestabilna, i obrnuto. A prava istina je da je situacija "nestabilna" zbog toga što je dobro poznata ona stara da se riba lovi u mutnom. Dok traju tenzije, tj. borba da se ukine Republika Srpska, lopovima će biti dobro. Međutim, rata neće opet biti jer to ovaj put njima ne odgovara. Jer da se rat ponovi, lopovi bi ovaj put bili najveći gubitnici. Zbog toga, vjerovao ili ne, ponekad poželim da se zarati, a što se mene tiče, ja bi ostvario svoje ratne ciljeve za jednu jedinu noć.

Nadam se da znaš na šta mislim! Ako ne kapiraš, evo ti asocijacija: "Govno u komšiluku najviše smrdi".
Idi na stranu - |listaj dalje|