fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 1704 - 06.06.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Situacija u BiH


Mladene,
poenta je upravo u tome šta se tamo dešava. Postoje agencije i institucije koje prate stanje u nekoj zemlji. Bosna je okarakterisana kao "nestabilna", i finansijeri je izbjegavaju. Ta nestabilnost proizilazi iz političke situacije (sukob između entiteta, politička ubistva), ekonomske situacije (problemi oko naplate i snabdjevanja sirovinama, problemi oko uvozne dokumentacije) i pravne situacije (korumpirani sudovi).

Tvoja zabluda je u tome što misliš da će doći neki "veliki" Srbin da vas vadi iz govana. Da se sveukupna situacija popravi, to bi se moglo i desiti, a do tada biće samo gore.

Postoji stara engleska poslovica koja kaže: "Da bi nekog čovjeka razumjeo hodaj milju u njegovim cipelama, tj. stavi se na njegovo mjesto tj. Walk a mile in another man's shoes Previše si mlad da shvatiš neke stvari. Međutim, da imaš par stotina miliona dolara, pitam te ja Mladene, da li bi na primjer napravio aerodrom na Sokocu, koji nikada ne bi bio profitabilan, i vjerovatno bi značio gubitak tog tvog novca.
Idi na stranu - |listaj dalje|