fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pale - 17008 - 10.01.2008 : Pitar sarajevo - best (0)

Re: Jahorina


Gospodine sa Pala,
Ukoliko cenzura pusti moj tekst - želim da ti kažem sljedeće.

Nisam mislio da blatim predivnu Jahorinu jer je još uvjek volim više od Bjelašnice. Bjelašnica je divlja.

Meni je zasmetalo što omalovažavaš te momke koji su došli iz Sarajeva da pomognu (na poziv V. L. ) i što ismijavaš sposobnosti pilota helikoptera a nisi ni svjestan koliki su troškovi pokrenuti specijalnu jedinicu i helikopter... Bitna je lijepa namjera a ne špijunaža ili spletke koje ti zamišljaš. Kad su spasili dvoje Slovenaca prije mjesec dana koji su zalutali sa Jahorine i pronašli ih čak u blizini Trnova - nisi ništa napisao!

Sumnjam da se znamo jer sam ja učio djecu iz jedne sarajevske firme u zamjenu za smještaj, hranu i prevoz. Što se tiče novinara iz Avaza, šta da ti kažem, valjda si svjestan činjenice ko sve radi u Avazu i da nisu nikad ni čuli za Jahorinu dok ih Radončić nije dovukao iz Sandžaka.

S poštovanjem!

Istina o "spasiocima iz Sarajeva" je sledeća. Jedan od Bošnjaka, koji se skijli na Jahorini, se našao među ovima "zarobljenim" na žičari, pa je mobilnim telefonom nazvao svoje roditelje. Izgleda da su oni imali neke veze, pa su uzbunili organe iz Federacije.

Niko od zvaničnika sa Jahorine nije tražio pomoć od spasioca iz Sarajeva.

Ovakvih slučaja zastoja na žičarama, ima svugdje po svijetu ali oni nikada ne traju duže od 15 minuta. Skijališta Sjeverne Amerike su opremljena i alternativnim motorom i agregatima, koji omogućuju da se skijaši bezbjedno skinu sa žičare čak i u najgorim mogućim slučajevima - kao što je nestanak struje. Nažalost, tu opremu kod nas niko nema. Zbog toga su takvi kvarovi mogući na svim planinama. Ne samo na Jahorini.
Idi na stranu - |listaj dalje|