fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 16414 - 26.11.2007 : Srle - best (0)

Mauzerovo ubistvo


Ubistvo ratnog komandanta jedinice "Panteri" i osnivača DS-a, odmah nakon toga javno je povezivano sa ubistvom Srđana Kneževića, međutim, istraga nikada nije dovela do ubica. Kako je vrijeme prolazilo, Mauzer je padao u zaborav i jedini potsjetnik na ubistvo bili su redovni pomeni, koje je njegova stranka organizovala na dan atentata.

Oni koji su očekivali više od istrage, pitaju, kako je moguće da se ubistvo dogodi kad je cijeli grad na nogama, zašto niko nije priveden, zašto područje nije blokirano, zašto su granice ostale otvorene... Pitaju se i zašto je Mauzer, svjestan da je stalna meta, te večeri bio sam. Pogotovo zato što je toga dana dobio anonimnu poruku da se skloni, da mu je pripremljena likvidacija... I odgovaraju da je to bila hiljadita dojava o opasnosti, da mu je dosadilo da mijenja automobile, pravce kretanja, da je u posljednje vrijeme govorio " "ako smrt mora da dođe, bolje da dođe prije nego kasnije".

Danas se u Bijeljini sa strahom spominje Mauzerovo ubistvo. Mauzerovi ljudi su sigurni da je ubica njihovog šefa tu u Semberiji i da ima jaku zaštitu nekih danas jako uticajnih ljudi. Kao izvršioci SDS-ove naredbe spominju se lokalni semberski kriminalci u sadejstvu sa nekolicinom kriminalaca iz Istočnog Sarajeva. Jedno vrijeme se glasno govorilo o mogučoj umiješanosti pokojnog Rate Spajića u organizaciju ovog ubistva.

Vratimo se na priču živih Mauzerovih prijatelja i saradnika. Jedan od njih javno u bijeljinskim kafićima priča "da je ubica njegovog šefa tu u Semberiji i da se normalno kreće Bijeljinom, te da često boravi u selu Patkovača, gdje ima potpunu zaštitu i da uživa u u parama od nekoliko stotina hiljada maraka koje je dobio za ovaj posao".

U ovom ubistvu su navodno učestvovala još trojica plaćenih ubica koji su poznati po ovom poslu. Jedan od njih je navodno poznati prijeratni ubica iz Sarajeva koji trenutno živi u Šapcu. Postavlja se pitanje i kakva je uloga policijskog specijalca Lune kojeg je Mauzer navodno mučio među uhapšenim za ubistvo Srđana Kneževića. Luna je takođe hapšen od strane SFOR-a zbog sumnje da je bio vođa Karadžićevog skrivanja.
Idi na stranu - |listaj dalje|