fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 15959 - 14.11.2007 : - best (0)

Srđan Aleksić


Upravni odbor Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH dodijelio je posthumno Srđanu Aleksiću iz Trebinja povelju Helsinškog komiteta za izuzetan doprinos zaštiti i promociji ljudskih prava.

Aleksić je umro 27. januara 1993. godine od teških povreda koje je zadobio braneći sugrađanina bošnjačke nacionalnosti Alena Glavovića. Aleksić je šest dana ranije u centru Trebinja stao ispred raskalašnih mladića koji su nasrnuli na Glavovića. Odbranio je Alena, a grupa mladića je bijes iskalila na njemu. Od batina je umro u trebinjskoj bolnici u 27. godini života. Srđan je bio vrsni sportista i glumac Amaterskog trebinjskog pozorišta.

U Helsinškom komitetu za ljudska prava u BiH kazali su da će porodici pokojnog Aleksića najveće priznanje Helsinškog komiteta biti uručeno na narednoj sjednici Skupštine komiteta.

Rade Aleksić, otac pokojnog Srđana, kazao je za "Nezavisne" da su ga iz Helsinškog komiteta juče obavijestili o odluci i da ga je ta vijest prijatno iznenadila.

"Čovjeka uzbudi takva vijest. Tek sam saznao za to i treba mi malo vremena da sakupim utiske. Smatram da se čovjekova dobrota, ipak, negdje primijeti", kaže Rade Aleksić.

Rade Aleksić, bivši trener Košarkaškog kluba Leotar iz Trebinja, prije Srđanove pogibije izgubio je i mlađeg sina koji je leteći motornim zmajem poginuo iznad Petrovog polja u blizini Trebinja.
Idi na stranu - |listaj dalje|