fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpski_simboli - 15709 - 23.04.2006 : Rade - best (0)

Bosanski narod


Pogledaj na stari grb Sarajeva, koje se nekada zvalo Vrhbosna, pa ćeš vidjeti da je grb Sarajeva, u stvari grb porodice Pavlović.

Osim toga, zgrada skupšitne, vlade, čitav kompleks bivse "Titine kasarne", u stvari sve od Dolac Malte i Skenderije je uzurpirano zemljište SPC, kao i zgrada Ekonomskog fakulteta na Čaršiji.

Kad se tako borite za imovinska prava, zašto onda konačno ne ispoštujete pravo SPC na sopstvenu imovinu, što je u svakoj zakonitoj državi neprikosnoveno.

Da si malo pametniji znao bi odakle potičes i vratio bi se starim korjenima. Ne bi se poistovjećivao sa nekim divljacima, koji trenutno žive u XIV vijeku, nego bi kao i svaki civilizovani Srbin pratio Evropske tokove.

Ta sopstvena "država" je zemlja Nemanjica i Bosne je oduvjek bila samo geografski pojam, kao i Romanija, Hercegovina, a ne neki administrativni pojam.

Gdje u knjigama možeš naći pojam "bosanski" narod? To je isto kao da kažemo da je narod Hercegovine, Romanije ili Semberije neki poseban narod!

Pojam "bosanski narod" je samo fraza okupatora Benjamina Kalaja koji je na taj način htio da od srpskog naroda, dominantnog na tom prostoru, napravi repu bez korjena pa da nas onda vuče za nos kako hoće.

Uostalom, to vam okupator i sada radi, jer za "državni" grb imate reklamu danskog jogurta.

Taj Kralj Tvrtko kojeg svojatate, je sin Nemanjićke, koji je krunisan po pravoslavnom običaju, krunom Nemanjića, i Bosna je zapravo samo provincija nemanjićke Srbije.

Dalje, svojih 100 hektara (1000 dunuma) djedovine sam branio i odbranio, a ti, ako te intresuje, pitaj Besima Krupaliju i Kasima Trnku koliko su Koprivici dali para da ratna i poslijeratna situacija u Vogošći bude onakva kakva jeste.
Idi na stranu - |listaj dalje|