fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sarajevo_masakr - 15649 - 28.10.2007 : Fikro Prevljak Hrasnica - best (0)

Knjiga o zlocinima u Hrasnici


Pozdrav,

moram vas razočarati, u knjizi Dzeletovica su sve same lazi, koje ni on sam ne vjeruje i ne znam odakle mu ove izmisljotine. Sto se tiče radnog voda u Hrasnici, to je ovako: Za vrijeme rata u nekoj legitimnoj, priznatoj državi vlada ratni zakon. A to znači da svi vojni obveznici su dužni staviti se na raspolaganje državnih institucija, pa iste formiraju borbeno - odbrambene jedinice ili radne vodove, znači neko kosi a neko vodu nosi.

Posto Srbi iz Hrasnice, nisu bili spremni da pucaju na rođake u okupiranim područjima opštine Ilidža, koji su ih svaki dan granatirali uporno, svrstani su u radni vod, živjeli su dalje u svojim stanovima, dobijali humanitarnu pomoć i sve ostalo kao i njihove komsije katolici, muslimani, cigani, židovi i ostali. Kada nisu na dužnosti, bilo to kopanje rovova ili malterisanje obdaništa, slobodni su ljudi, mogu raditi šta hoće i ići kuda hoće, naravno ne na drugu stranu rođacima jer odmah dobiju minobacač, u najmanju ruku pa onda lupaju po sopstvenim stanovima, jer to tako želi Radovan Karadžić. Za razliku od muslimana širom Bosne koji su odmah istjerani iz svojih domova.

Jedan primjer, u Specijalnoj jedinici MUP-a bila je djevojka-borac: Dajana Mladic, a njen otac Mladen zvani Tamenja je bio u radnom vodu jer nije htio da ide ratovati, on je imao taj izbor a ja ne, znaci cak su Srbi bili u boljem polozaju od ne Srba, mogli su da biraju dali ce da idu na liniju ili ne.

Konkretan primjer u ovoj knjizi koji se navodi Radoslav Govedaricu - Raku, gdje stoji da je ubijen u zatvoru cista je laz, jer tri Rakine kcerke: Danijela, Ljilja i Sandra su bili pripadnice SJM Mup-a, i tacno je da je Raka uhapsen jer mu je nadjena AT, koju je dobio od SDS-a, tacno je da je bilo maltretiran dok mu nije dosla kcerka iz akcije sa Gornjeg Kotorca i izvadila ga iz zatvora i stvar izladila, moram vas razocarati, jos uvijek zivi u Sarajevu, Bulevar Mese Selimovica 35, tel: 0038733664551; Pa ko ne vjeruje neka nazove i pita.

Fikro

Fikro,

pa ti si gori od Murata iz Višegrada. Po broju gluposti koje si ti ovdje naveo stavljam te na prvo mjesto svih vremena na ovom forumu.

Kao prvo, da te opomenem da je pravilo ovog foruma da imaš pravo da se upišeš samo jednom dnevno, jer će ostale poruke automatski biti izbrisane. Zbog toga, kao što reče naš narod, "ispeci pa reci", tj. smisli šta hoćeš da napišeš a onda to i uradi. U tvom slučaju sam napravio izuzetak, pa sam dva članka objedinio u jedan.

Kao drugo, oni koji su priznali Bosnu i Hercegovinu nisu te ni bombardovali. U ustavu SFRJ je pisalo da se neka republika može izdvojiti iz Jugoslavije samo uz saglasnost svih ostalih republika, pa je zbog toga zvanično Bosna priznata tek kada su Miloševića odvukli u Dejton da tamo potpiše mirovni ugovor.

O kakvom ti ratnom zakonu pričaš? Pa Alija Izetbegović nikada i nije proglasio ratno stanje, isto kao ni Radovan Karadžić. Zbog toga je odlazak u vojsku bio dobrovoljan a ne obavezan. Ipak, samo stariji Srbi u Sarajevu su imali pravo izbora da ne idu na front, jer bi u protivnom bili (demokratski) likvidirani.

Svi Srbi iz Sarajeva su imali želju da isto napuste 1993-1994. godine. Međutim, oni su tamo držani kao taoci, jer je Alija mudro predstavljao Bosnu i Hercegovinu kao "multietničku". Gradio je islamsku državu, a predstavljao je kao najdemokratskiju na ovome svijetu. Ma pusti "bolan", pa svi znamo da je Islam na dnu liste demokratskih država u svijetu. U islamskim zemaljama ako se odrekneš islama, ode ti glava!

Pa zar su tvoji mentori u čitavoj knjizi uspjeli da nađu samo jednu grešku? Ja sam u vašem spisku od 8107 ubijenih lica u Srebrenici našao preko 1000 duplikata, a još listu nisam ni objavio na internetu!

Provjerio sam da u telefonskom imeniku Sarajeva postoji čovjek pod takvim imenom, koji sada živi na Čengić vili. Hvala ti i o informacijama da su mu kćerke bile u specijalnim jedinicama MUP-a. Naravno, treba provjeriti i da li se radi o istoj osobi, tj. o onoj koja je od strane rodbine u toku rata prijavljena kao "nestali". Znas, dok sam ja živio u Sarajevu, tamo su živjela još četiriŽeljkoa Tomića, i ja sam zbog toga imao i izvjesne probleme.

Treba da znaš i kako je ova potencijalna greška nastala. Podaci su preuzeti iz MUP-a Republike Srpske, na osnovu prijave da je ista osoba odvedena u zatvor a kasnije i nestala. Grešku, na žalost, niko do sada nije ispravio, a tvoje Balije nisu bile spremne da formiraju komisiju koja će ispitati nestanak svih osoba na srpskoj listi. Oni čak nisu bili spremni ni da Srbima daju na raspolaganje potrebne podatke iz muslimanskih opština u Sarajevu. Valjda što istina boli!

Za razliku od vas, mi Srbi smo otvoreni da diskutujemo o svakom zločinu u Sarajevu i prihvatamo ispravke, jer nam je stalo do istine.
Idi na stranu - |listaj dalje|