fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpski_simboli - 15624 - 28.10.2007 : Mujo Hrnjica Sarajevo - best (0)

Oprosti nama neukima...


Druže Roko!

Nisam imao namjeru da te vrijeđam, nego mi je bilo smješno da je neko ponosan što je hojrat, pa sam ti to malo pojednostavio i preveo. Ništa lično-vjeruj mi!

Zamolio bih te da meni kao neukom, nepismenom, glupom i neobrazovanom Bošnjaku-poturici, objasniš na čistom srpskom jeziku (da te celi svet razume) neke stvari.
1. Od koga su Srbi preuzeli tu "staru" zastavu? (dobro se razumijem u heraldiku).

2. Ko Vam je napisao himnu i čiji su muzički taktovi iste?
3. Čiji ste grb preuzeli?

Pošto sam neuk i zaostao, ne mogu da povjerujem da su braća Srbi i tu posezali za "prisvojnim glagolima" tipa "preuzeti, ukrasti, prekopirati" ali me zanima tvoje mišljenje a i komentar druga Staljina osjenčen plavom bojom.

Ne smijem se više javljati da me drug Staljin ne pošalje u gulag, jer je pravilo foruma "svim nesrbima dozvoljeno javljanje samo jedan put i to pisanjem koje "godi" pravoslavnom oku i uhu "

Pa Mujo dragi, pa ti ga baš zaora duboko i široko. Hajde prvo da riješimo pitanje "bosanskog jezika", pa ćemo onda da pređemo na zastavu i grb. Jezik je osnovno obilježje kulture i identiteta jednog naroda, a zastava i grb su simol vladara. Kroz istoriju naroda svijeta, pa i nas Srba, svaki vladar je nametao svoju zastavu i grb, pa ni naš jednonogogi Joža nije bio izuzetak.

A ti imaš o tome pričaš? Vi svoju zastavu i grb još uvjek nemate, ako ne računaš ono sranje koje su vam nacrtali bjelosvjetski političari i kome je mjesto iznad cirkuske šatre. Uostalom, i trajaće samo onoliko koliko i Bosna, država sa srčanom manom koja svakog trenutka može da izdahne.
Idi na stranu - |listaj dalje|