fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

boro_radic - 14922 - 27.09.2007 : Pitar Sarajevo - best (2)

Jos nešto o Bori Radiću


U Vogošći je i prije rata postojala ekipa kojoj je Boro Radić bio trn u oku, jer su znali da su u njegovom prisustvu "mali". Vođa te ekipe bio je bio Gaga Prodanović, kojem je muka bila i od samih prica o Bori i njegovim borilačkim vještinama, kao i životu u Francuskoj. Gaga je želio da bude prva faca Vogošće. Stoga je naručio Borino ubistvo, koje je trebao izvršiti Gagin zet i to je pokušano u pivnici, kada je poginuo Miki Polovina, a Boro bio teško ranjen, ali ne toliko da poruči gagi da za njega više nema mjesta u Vogošći i Gaga je zbrisao.

Ipak, Boro je oprostio Gagi i ovaj se pred rat vratio, ponovo okupio svoje miševe, sitne lopove i ulizice. Uzeo je Vitka i buraza Duleta, seljačiće sa Blagovca, kojima se po prvi put ukazala prilika da budu nešto u Vogošći.

Boro nije bio lopov, nije želio da stekne lovu na tuđoj muci, za razliku od Gage i likova sličnih njemu. I zbog toga im je Boro smetao, zato su skontali da ga smaknu. Navukli su ga u zasjedu u Kamenici, koju su trebali odraditi Semizovcani, ali oni sui to odbili i to su odradili Kakanjci. Veza koja je dogovorila akciju, bio je milicajac motika. Boro je upao u zamku, a u svemu tome ni krivi ni dužni stradali su oni koji su voljeli i divili se Bori: Srđan Amiđić, mali Lalic i Mladen Kuzman. Tadašnji Borin vozač Slaviša je kasnije je lizao ruku Gagi, a motika se izvukao sa ranom koju je sam sebi nanio. Gaga je naspokon dobio priliku da bude prvi u Vogošći, Vitko da svercuje sa cigarama i da ga raja i 1993, i 1994, viđa po čaršiji, jer je to zaslužio trgujući sa muslimanima.

Upravo su takvi najveći krivci što je srpski narod napustio ono što je vjekovima bilo njegovo u Vogošći, Ilijašu, i na Ilidži. Sad su oni po Srbiji, imaju kucerine u Arilju (ratko adžić), poslovne prostore po Beogradu i Novom Sadu (Gaga, Jokići, Tintorovi, Gračani i sl. ), a oni koji su imali sve, koji su bili prvi ljudi u ovim opštinama: Jovanovići, Lalići, Blagovčani, Lukići, šućuri, ćebe, čelici i dr. sad se jebu po nekakvim Vlasenicama, Srebrenicama, Zvorniku, pa I Milićima.
Idi na stranu - |listaj dalje|