fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 14657 - 16.09.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

Bješe jednom Romanija gora!


Romanija gora, čuvena i u pjesmi opjevana, bješe prepuna smrče, jele i bora. Ali dođe neko čudno vrijeme gdje čovjek ruši sve ono što svijet čini ljepim.

To vrijeme nije zaobišlo ni moju Romaniju. Posle rata, kada je vladalo bezakonje, šumu je po Romaniji sjekao ko god je stigao uz obrazloženje da im je to Rašo obećao. SDS (Cicko) je svojim pulenima, uz pomoć Sava Krunića, davao šakom i kapom ne razmišljajući o ekologiji. Za njih je ekološki čista Romanija to ako na njoj ništa nema samo čistina.

Sada je ista situacija samo što su Šanjo i njemu slični preobukli dres a uloge zadržali. Oni rade po nalogu onih koji koriste svoje dolaske na ove prostore da zapjevaju "Koja gora Ivo"? Ova pjesma odgovara stanju na Romaniji jer se i Sokočani sada pitaju koja gora kad je nema, zbog sječe uništena, izvori nestali, Kaljina presušuje, na njoj još samo kamen ostao. Ako gore navedeni pjevač nešto ne preduzme i Romaniju zaštiti od gubara (Šanjo i Neđo Ilić) ona će za koju godinu ličiti na hercegovački krš, a priča o njoj će o njoj počinjati sa: "Bješe jednom Romanija gora! ".
Idi na stranu - |listaj dalje|