fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 14542 - 10.09.2007 : Pitar - best (0)

Federalni premijer Branković


Ipak je federalni premijer Branković veći mađioničar od premijera RS.
Evo i zašto:
Krajem 2002, dobio je "nogu" iz stana od nekih 100-tinjak kvadrata. Stan je vraćen vlasniku a njemu kao generalnom direktoru Energoinvesta, dodjeljen drugi stan na korištenje ( opet na Ciglanama )od 132 m2 za koji je Energoinvest dao 300 000 KM.

Čim je mlađahni Višegrađanin postao premijer FBiH, vlada na prvoj sjednici je donijela odluku da "otkupi" od Energoinvesta stan u kojem je privremeno boravio premijer tj. vlada prebacuje 300 000 KM Energoinvestu. Naš tj. Vaš Višegrađanin je za taj stan dao 45 000 KM u certifikatima (tržišne vrijednosti oko 900 KM-keša), čime je i formalno-pravno uknjižen kao vlasnik 1/1.

Postao je vlasnik i veleljepne vile na Poljinama kao i vikendice u Pazariću. Na svojoj babovini u Višegradu izgrađuje se vila...

Zar nije veći čarobnjak od premijera RS?
Mile je imao kapital prije rata (barem dio). Premijer FBiH Nećko je došao u Sarajevo sa šublerom i tašnicom, glavni je inžinjer bio na izgradnji "čuvenog" tunela Dobrinja - Butmir (dobio je zlatni ljiljan za to)a glavna mu je stavka u CV-u to što mu je babo robijao kao MM zajedno sa Alijom.

Biće nam gore za naše dobro...
Idi na stranu - |listaj dalje|