fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 14277 - 28.08.2007 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Tanovića na stub srama!


Zbog podvale oskarovca Danisa Tanovića kada je u filmu "Ničija zemlja" masakr nad srpskim stanovništvom iskoristio kao stradanje Bošnjaka, Savez logoraša RS uz pomoć bivšeg rukovodioca ovog saveza, Slavka Jovičića, poslanika SNSD-a u parlamentu BiH, zatražiće od Akademije filmske umjetnosti SAD da ovom režiseru oduzme Oskar.

- Najnovije informacije o podvalama oskarovca samo su šlagvort da se BiH umjesto ničijom zemljom, proglasi nikakvom. To je nastavak bošnjačke politike u kojoj se sve svodi na prikazivanje Srba kao negativaca. Nakon što je otkrivena ova podvala, realno je očekivati da će i niz mnogih podvala adresiranih na srpski narod ugledati svjetlost dana - rekao je Jovičić.

Jovičić kaže da će uz zahtjev da se zbog katastrofalne podvale režiseru Tanoviću oduzme Oskar, predložiti da ovaj kontroverzni umjetnik bude stavljen na stub srama.

- BiH je zemlja puna kontroverzi, falsifikata i lakrdija, na kojima se godinama temelji bošnjačka propaganda za pridobijanje određenog broja svjetskih medija - istakao je Jovičić i dodao da su mnoge istine zloupotrijebljene.

Nečuvena filmska podvala režisera Tanovića otkrivena je prilikom obimnog projekta istraživanja zločina nad Srbima u gornjem Podrinju, koje je radilo Regionalno udruženje logoraša Višegrad snimajući dokumentarni film pod nazivom "Na Drini grobnica".

Dragiša Andrić, predsjednik ovog udruženja, prethodno je rekao kako je zahvaljujući bivšim srpskim logorašima iz Goražda, koji žive u inostranstvu, utvrđeno da je ratne filmske snimke iz Kukavica, kod Rogatice, nakon masakra nad srpskim civilima iz Goražda, režiser Tanović podvalio kao stradanje muslimana.

Najavio je da dokumentarac "Na Drini grobnica" sadrži originalne snimke o brojnim zločinima muslimanske vojske od 1992. godine do 1995. godine na području Višegrada, Goražda, Rudog, Foče i Čajniča.

Napomena: Ovaj tekst je objavljen u dnevnim novinama "Fokus" - Banja Luka.
Idi na stranu - |listaj dalje|