fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 14229 - 23.08.2007 : Rizo Kandzo ARABIJA - best (0)

Azem Begić


Pa stvarno su mi pričali koliko vi Srbi možete biti pokvareni, ali sam i sam preživio sve vaše patnje i zvjerstva. A da ti kažem za sada rahmetli Azema ne znam ali sumnjam da je bio povezan sa vama četnicima. Jer on preživlje Srebrenicu i svi njegovi sinovi, sumnjao sam da tu nisu čista posla i sada sam to otkrio da je šurovao sa najgorim četnicima. Stvarno to nisam očekivao od njega da on poslije vašeg ovolikog pokolja svraća po Sokocu. Stvarno volim ovo što sam saznao. Moja dvojica braće su prešla u četničke ruke poslije pada Srebrenice ali oni nisu pošteđeni kao nečiji sinovi. Evo i danas u Srebrenici ti isti pokušavaju da naprave razdor. A'l ne mogu da svarim da se mogu sastati sa nekim kao što si ti. Aferim him bilo!

Azem je bio sasvim normalan čovjek. Jednom se "sudario" na vratima moje kuće sa popom. Došao pop da kadi kuću, a Azem navratio da vidi mene. Kaže on tada:

 • "Pa ako nećes u Sarajevo, onda bar dođi u Srebrenicu da mi halališ stan. Srebrenica je srpska"

  Nisam otišao ni u Srebrenicu, ali sam mu stan a i sve u njemu halalio. Znao sam da je Azemu do toga bilo jako stalo. Nedavno mi je Zlatan napisao da je Safet (koga sam takođe upoznao 1997. godine i sa njim popio kafu) prodao moj stan.

  Što se Azema tiče, on je kupovao stoku na Debelom brdu od Srba. I mogu ti reći da su mu svi Srbi davali stoku na riječ, što je velika rijetkost.

  Moja majka je Azemu prevela stan od 96. 4 kvadrata a da ovaj nije dao ni marku kapare! Kaze majka:

  Azem je dobar čovjek. On još nikoga nije prevario!

  Nije prevario ni mene. Stan je, doduše, otplatio sa pola godine zakašnjenja, ali mi je ponudio i kamatu koju sam ja odbio.

  Ne zaboravi i jednu stvar! Azemu i njegovim sinovima nije ni dlaka sa glave nedostajala jer su Srbi znali da on i njegovi sinovi nisu okrvarili ruke! Ne bi to Azem uradio jer je bio pravi vjernik a ne novo-kompovana mudžahedinska fukara.

  Za razliku od tebe, Azem je pravio džamiju kada si ti jeo krmetinu, bio čovjek kada si ti pjenio od želje da ubijaš srpske babe jer pravog Srbina nisi ni mogao vidjeti, i bio dovoljno pametan da nakon rata prevaziđe sve to što mu se desilo. Upravo zbog toga, njega su (a zahvaljujući njemu) i njegovih pet sinova, Srbi postili, a neke druge nisu. Azam je bio je dobar čovjek, slava mu!
 • Idi na stranu - |listaj dalje|