fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 13154 - 05.06.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Srebrenica na filmu


Zlatane,

treba da shvatis da nakon oslobadjanja Nasera Orica iz Haga, ni jedan Srbin nema ni trunke sumnje da je Haski tribunal samo jedan veliki cirkus, koji se koristi u ime americke globalne politike i anti-evropskih interesa.

I Srbi bi isli u Hag "dobrovoljno" ako bi ih sve po redu oslobadjali krivice. Kako moze jedan Tadic, koji je bio cuvar nekim zatvorenicima na Manjaci dobiti 15 godina zatvora u Hagu, a jedan Naser Oric, koji je naredio ubijanje preko 2000 Srba u okolini Srebrenice biti pusten iz zatvora, zbog toga "sto je bio mlad" kada se to desilo. Eto ti pravde!

U uvodu u film "Zlocin bez kazne" pise:

Naser Oric 1994. godine prilikom proslave dvogosidnjice Staba TO Srebrenica, je potvrdio da su se zlocinacke akcije protiv Srba pocele pripremati znatno prije pocetka gradjanskog rata u kojem je u toku cetiri godine stradalo 3262 Srbina. Vecina od toga broja su bili civili, a milosti nije bilo ni za zene, djecu, starce, iznemogle...


O mnogim zlocinima ne postoje video zapisi, a ono sto je snimljeno dovoljno govori o bestijalnosti zlocinaca i monstruoznosti pocinjenih zlocina. Kratke kadrove iz ovimnog dokaznog materijala o nekim zlocinima nad Srbima u Bircu, koji slijede, tuzioci i sudije Haskog tribunala, iako ih posjeduju, tokom dosadasnjih sudjenja, prije svega tokom sudjena i izricana skoro oslobadjajuce sramne presude Naseru Oricu, nisu htjli ni da pogledaju, a kamo li da uvrste u dokazni materijal...

Pocinjene zlocine nad Srbima u Bircu ne smije da prekrije veo zaborava, kao sto je bio slucaj sa mnogim zlocinima na srpskim narodom u ovom kraju poslije Drugog svjetskog rata. Nemamo pravo da cutimo i da dozvolimo stalna ponizenja srpskog naroda. Nemamo pravo na to zbog buducnosti i zbog istinskog pomirenja naroda na ovoj balkanskoj vjetrometini. Do tog pomirenja moze doci ako, i samo ako, svi zlocini budu sudski procesirani i svi zlocinci, ma kom narodu pripadali, budu zasluzeno kaznjeni. "


Ja bih na ovo dodao samo jedno: ravnopravno kaznjeni.
Idi na stranu - |listaj dalje|