fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 13089 - 31.05.2007 : Dada - best (0)


Sličan njemački sajt

Pre par dana sam naletela na jedan sajt u Nemačkoj koji je dosta sličan ovam vašem tj. "našem" sajtu. Ono što je zanimljivo jeste da se takođe piše o ratu u Bosni i stradanju oba naroda. Rasprava se vodi na nemačkom jeziku. Ima oko 20 Nemaca kojima nisu jasne neke stvari pa pitaju. Jedan od Nemaca je rekao da su u Vitezu pobijeni muslimani a dao je imena Srba. Pošto je doslo do polemike oko toga, onda su se složili da Srbi i Muslimani napišu po 50 imena svoga naroda kako bi oni mogli po imenima da vide koje su žrtve u pitanju. To je i urađeno. Sto je još zanimljivije, je i da ima dosta citata sa ovog sajta naravno prevedenih na njemački jezik.

Vode se razne rasprave samo nema vređanja, a ni jedne neprimerene reči. Jedan od učesnika foruma ( neki Mujo ) je predložio administratoru da ode na vaš sajt i pogleda kako ste vi rešili upis članova, jer njihov je mnogo komplikovan. Administrator je bio na ovom sajtu i napisao sledece: "Toliko je prost, da je savršen! "

Eto, dobar glas se na daleko čuje!
Moje čestitke!

Dado,
hvala ti na informaciji! Ako mozes da mi pošalješ i link, pa da i ja malo pogledam tu stranicu.

Imam puno ideja u vezi ovog sajta, ali nemam vremena za sve. Mnogo radim i na srpsko-engleskom rijecniku koji mi, za razliku od ovog foruma, donosi solidne prihode od Google reklama.

Registraciju članova tek treba da riješim! Međutim, nemam namjeru da napravim nešto komplikovano.

Sledeća ideja mi je da se sve ovo objavljuje i u ćirilici i na latinici u isto vrijeme. Praktično, ovaj sajt ce kloniran u ćirilicu. To nije lako uraditi jer treba da se provjeri sintaksa svake riječi.

Pored toga, učesnici foruma ce moći da ocjenjuju svaki "članak". Najbolje ocjenjen članak će biti objavljen kao "članak mjeseca". Moći še i da se daje replika na članak, što će taj isti članak automatski objaviti i u rubrici "Najnoviji".

Registrovani članovi će moći prebacivati članke iz jedne rubrike u drugu, kao i pretraživati bazu podataka, a kao rezultat pretrage će dobiti samo članke u kojima se pominje neki uslov pretrage, na primjer "Ratko Mladić".

Svaki učesnik će moći da sintaksu rečenice, tj. da pritisne "check spelling" i vidi koje riječi nisu u duhu srpskog jezika. Već sada imam sistem autokorekcije, tj. ne dozvoljavam da se neke vulgarne riječi objavljuju na ovoj stranici.

Ideja je dosta, ali na žalost malo slobodnog vremena. Moraću uskoro da imam i vise moderatora na ovoj stranici. Za sada mi samo Mirke pomaže u nekim stvarima.

Hvala ti jos jednom! Dobro je da se ova stranica pominje i na drugim forumima iz prostog razloga što onda ovaj forum ima veću popularnost na pretreživačima
Idi na stranu - |listaj dalje|