fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

beograd - 13023 - 30.05.2007 : Aco - best (0)

Bolja saradnja sa Hagom


Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić susreo se jučer u Beogradu s ministrom unutrašnjih poslova RS Stanislavom Čađom. Oni su razmijenili informacije o provođenju akcionih planova na lociranju i hapšenju haških optuženika.

Ljajić je nakon sastanka u izjavi za "Dnevni avaz" kazao kako je dogovoreno da se saradnja i razmjena informacija poboljšaju, posebno u segmentu koordinacije policija i ostalih agencija za provođenje zakona.

 • Razmijenili smo informacije koje se odnose na lociranje i hapšenje pojedinih bjegunaca. Više od toga, zbog prirode materije, ne možemo reći - kaže Ljajić.

  U zvaničnom saopštenju izdatom nakon sastanka navodi se kako je konstatirano da je saradnja s Hagom apsolutni prioritet vlada Srbije i RS.
  Čađo nam nije htio reći da li je bilo konkretnijeg razloga za put u Beograd od produbljivanja saradnje.

 • Sve je rečeno u saopštenju, ja tu nemam ništa dodati. Da smo htjeli reći više, napisali bismo u saopštenju - kazao je Čađo.

  Pored njega, u Beogradu je bio i Jovan Spaić, direktor Sekretarijata za odnose s Hagom u RS. Naredni sastanak trebao bi biti održan u Banjaluci.

  Izvor: Dnevni avaz
 • Idi na stranu - |listaj dalje|