fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

beograd - 12936 - 27.05.2007 : Aco - best (0)

Sada neka hapse nas!


DRUGI put za sedam dana beogradski Bulevar AVNOJ-a (za koji je predloženo da ponese ime Zorana Đinđića) u subotu je oblepljen plakatima sa natpisom: Bulevar Ratka Mladića.
Pet minuta pre podneva, generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić, nalepio je jedan takav plakat, uz sličice Mladića i Ratka Karadžića, na zgradu televizije B92, koja se nalazi u Bulevaru AVNOJ-a. Akciju radikalskih poslanika, nazvanu "Sloboda u pet do dvanaest" ispratilo je oko dve stotine pristalica SRS.
- Ovo smo uradili, jer u Srbiji ne postoji sloboda, već deca, mladi, i drugi ljudi nemaju pravo da misle drugačije od antisrpskog režima Tadića i Koštunice. Ovo je način da im pokažemo da ne mogu da nas zaplaše, da je u Srbiji sloboda bila, i ostaće, najvažnija. Pa, ako su već hapsili decu, (zato što su lepila plakate) neka dođu i nas da hapse. Sa oduševljenjem ih čekamo - izneo je Vučić okupljenim novinarima motive SRS.

Generalni sekretar SRS potvrdio je da je akcija prijavljena nadležnim organima, u skladu sa zakonom. Uz njega je sve vreme bio i poslanik Dragan Todorović. Noseći slike generala Mladića i Vojislava Šešelja, pristalice SRS, neki sa obeležjima pokreta "Obraz, ispred zgrade televizije uzvikivali su Mladićevo ime, "Aco Srbine" i "Ustaše". Plakate su kačili na bandere duž Bulevara sa obe strane, a sve vreme na okolnim raskrsnicama stajali su pripadnici policije.
Na pitanje novinara da li je ovakva akcija stavljanje "prsta u oko" Evropi, Vučić je odgovorio:
- Nabijanje prsta u oko je to što neko hapsi decu, gazi sva prava i slobode. A da li je ta Evropa ona koja Srbiji otima Kosovo?
Nedaleko od mesta na kom su se okupili radikali, takođe u Bulevaru AVNOJ-a u, aktivisti LDP istovremeno su imali svoju akciju, kojom su poručili da u ovoj ulici, za koju je predloženo da se nazove po pokojnom premijeru Đinđiću, nema mesta za plakate najtraženijeg haškog optuženika.
- Građanima Srbije hoćemo da skrenemo pažnju da
presudom optuženima za ubistvo Zorana Đinđića nije sve
završeno. Zahtevamo da se otkriju politički nalogodavci
ubistva - poručio je Marko Živković, predsednik omladine LDP-a, u okviru akcije pod nazivom "nije gotovo".
Prema njegovim rečima, aktivisti LDP-a neće skidati plakate koje su lepili članovi SRS, "jer postoje nadležni državni organi koji time treba da se bave". Inače, kada su se plakati prvi put pojavili, njihovo skidanje organizovali su članovi DS.
Do kada bi "rat" plakatima mogao da traje, Vučić u subotu nije znao da kaže, jer kako je naveo "ne zna do kada će država da hapsi ljude koji drugačije misle", ali je istakao da SRS ne želi nikakve sukobe.
/vecernje novosti/
Idi na stranu - |listaj dalje|