fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zlocini - 12927 - 26.05.2007 : Sarajlija Zapadna Evropa - best (1)

Pokojni Memo Kovačević


Sjećate li se 1992. godine, kada su muslimani zarobili pokojnog dr. Mema Kovačevića iz Sokoca. Ne znam mu ime, samo nadimak.

Prikazivali su na televiziji kako su ga uhvatili, postoje zapisi o tome. Dječak koji je u zaostao u razvoju, završio je specijalnu školu u Sarajevu. Na sarajevskoj televiziji je ga prikazivali kao, lafo, koljača Pitara.

Neka vas je sramota Turci! Dečko nema nikoga da pita za njega, pa bi zamolio Slavuja ako zna o tome nešto da objasni a ja ću mu u potpunosti ispričati sve o ovoj sceni i nemilim događajima. Imenovani je stanovao u ulici Milanka Vitomira u Sokocu, bio je naš drug jer nije uopšte imao meru. Mogao je da pojede 40 baklava u Enverovoj slastičarni. Iz razgovora sa jednim momkom koji je bio zatvornik u Centralnom zatvoru u Sarajevu, sam saznao da je njegovo ime i prezime našao urezano u šperploči od vojničkog kreveta. Ima mnogo toga samo polako, tiha voda brege roni!

Ako se ne varam, pogrijesio si u nadimku. On se zvao Neno, a ne Memo. Ako mislimo na istu osobu, ja sam sa Nenom bio dobar, javljao mi se na ulici. Ponekad bih mu i kupio neku limunadu, ili sampitu. I ja bih volio da znam detalje, sta se sa njim dogodilo. Kao kroz maglu se sjecam te price o njegovom zarobljavanju, ali nista vise ne znam o njemu
Idi na stranu - |listaj dalje|