fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 11810 - 06.03.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Fikret Abdić


Htio bih i ja da kažem nešto o Fikretu Abdiću i izborima iz 1990. godine.

Muslimanski narod se na tim izborima opredjelio za Fikreta Abdica i Aliju Izetbegovića. Fikret je tada dobio više glasova od Alije, ali je ipak pristao da Alija bude Predsjednik Bosne i Hercegovine.

Fikret Abdić se protivio Izetbegovićevom prihvatanju pomoci od strane islamskih režima, kao što su Iran i Saudijska Arabija, pa se zbog toga nekoliko mjeseci nakon izbora vratio u Cazin.

U toku rata je mudrom politikom neutralnosti sačuvao muslimanski narod Cazina i Bihaća od propasti, koja je zadeslila Srebrenicu zbog sulude politike Nasera Orića.

U avgustu 1995. godine, Armija muslimanske BiH je vojnom intervencijom stavila tačku na "Cazinsku krajinu" a Fikret je otisao u Hrvatsku.

Bosna i Hercegovina (čitaj Alija Izetbegović) ga je optužio za smrt 121. civila i ranjavanje 400 civila, ali ga je Hrvatska odbila isporučiti. Neko vrijeme je živio u okolini Rijeke.

U 2002. godini je osuđen na 20 godina zatvora, a 2005. godine mu je ta kazna smanjena na 15 godina.


Iskreno vjerujem da bi muslimanski narod mnogo bolje prošao da se Fikret pitao sta da se radi u tim kritičnim godinama. Aliji je nuđeno sve, čak i da bude predsjednik nove Jugoslavije (one bez Hrvata i Slovenaca), samo da ostane u njoj. Međutim, njegov jedini cilj je bio stvaranje islamske zemlje na Balkanu, one iste koju je opisao u svojoj "Islamskoj deklaraciji". Sa Alijom nije bilo kompromisa, on je muslimanski narod odveo u propast.

Fikret je znao jednu stvar! Budućnost muslimanskog, ali i ostalih naroda koji dijele Bosnu i Hercegovinu, je u ekonomskom prosperitetu, ne u islamizaciji i vezivanju za arapski svijet, sa kojim (sem religije) muslimani Balkana nemaju ama baš ništa zajedničko!
Idi na stranu - |listaj dalje|