fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 11248 - 19.01.2007 : - best (0)

Svi smo bili Bosanci


Dok smo bili mali igrali smo se i voljeli tita, odkuda tolika mržnja prema ljudima kojima ste skupa išli u školu i na izlet. Sjećam se mojih jarana iz vojske negdje u Hrvatskoj nas su sviju zvali: "Bosanci" bilo da nam je bilo ime Mujo, Ivo ili Dragan. Svejedno, svi smo bili Bosanci.

Meni je pobijeno preko 100 osoba iz bliže/daljnje rodbine, ali ja ne mrzim Srbe nego te što su to počinili. Neke od njih znam, bio sam u ratu i rat je jedno veliko sranje.

Poštovani,
slažem se sa tobom 100%, i nemam nikakvih zamjerki na ovo što si napisao (sem gramatičkih grešaka koje sam ispravio). Veoma pametno razmišljanje.

Međutim, treba da imaš na umu da smo bili prvo Jugosloveni, a onda Bosanci. Moraš da znaš da su Srbi napravili Jugoslaviju, tako što su od ropstva oslobodili Slovence, Hrvate i bosance. Svi smo pjevali "Druže Tito mi ti se kunemo... " a onda, prije nego što je Matori i satrunuo u grobu, vi ste počeli da rušite ono u šta ste se kleli.

Naravno, Srbi su bili jedini koji nisu skrenuli sa Titovog puta, jer su sačinjavali gotovo polovinu stanovnika bivše Jugoslavije, pa nisu htjeli da ostanu u pavelićevoj NDH, ili u nekoj islamskoj Bosni, koja nikada i nije imala pravi status republike, jer nije imala narod koji je bilo većinski.

Vi ste u Jugoslaviji bili Srbi islamske vjeroispovjesti, i imali ste status nacionalne manjine. Sada hoćete da imate državu u kojoj ste narod, a niste u većini, dok Srbi treba da budu nacionalna manjina a nekada su bili većinski narod.

Meni ovdje nešto nije u redu!
Idi na stranu - |listaj dalje|