fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 11001 - 11.12.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Odgovor


Postovani Srbine iz Ljubljane,

pitanje ti je na mjestu, pa evo da ti ja dam i posten odgovor.

Ova stranica je sva u vezi istine. Eto, pomenuo si Srebrenicu, pa cu ti na njenom primjeru objasniti neke stvari.

 • Mi Srbi ne poricemo da se u Srebrenici desio zlocin, tj. da su u julu 1995. godine ubijeni neki muslimani. Medjutim, ne slazemo se u broju ubijenih. Muslimani su napravili spisakove od 150. 000 muslimana ubijenih u Srebrenici, da bi se na kraju taj spisak sveo na 7. 000. Medjutim, ni taj spisak nema smisla jer u njemu ima puno duplih i netacnih imena. Ne moze se jedan narod optuziti za ubistvo 7. 000 ljudi na osnovu nekog sumnjivog spiska, koji nema ni maticni broj ubijenog, broj licne karte, pa cak ni mjesto i datum rodjenja. Zasto bosanska vlada nije za svakog ubijenog nije uradila odgovarajucu dokumentaciju, sa slikom i svim ostalim. E, pa zbog toga sto bi onda taj spisak smanjili na nekoliko stotina ubijenih, upravo onoliko koliko je i leseva nadjeno oko Srebrenice u ovih zadnjih 10-tak godina kako se taj nesrecni rat u Bosni zavrsio.

  Sa druge strane, zaboravljeno je oko 2000 srpskih staraca, invalida, djece, pa i jadnih vojnika koji su pobijeni od strane Nasera Orica, jednog od najvecih krvnika zadnjeg rata.

  Niko ne pokusava da nametne iskrivljenu istinu na ovoj stranici, mi samo pokusavamo da se i srpska strana price cuje. U borbama oko Srebrenice je poginulo podjednako srpskih (oko 2000) i muslimanskih (oko 2000) civila, a Srebrenica je predstavljena kao "najveci masakar civila nakon drugog svjetskog rata". E pa izvini, ja znam da to nije tako. I nemam namjeru da ovdje pisem o "jadnim" muslimanima, kada su Bosnjaci "zaboravili" srpske zrtve oko Srebrenice. Oni su dovoljno pisali o svojima, pa zbog toga mi pisemo samo o Srbima, jer taj dio price nedostaje da bi svi znali istinu.

  Pricekaj malo, objavicu ja i spisak tih "7000 ubijenih u Srebrenici", jer ga muslimani po direktivi, da bi sakrili istinu nisu smjeli objaviti. A ni nasi srpski politicari, da im slucajno fotelja ne bi isparila ispod guzice. . .

  Objavicu ja i spisak srpskih civila ubijenih u Sarajevu. Imam negdje oko 2600 civila na spisku, od ukupno 5000 koliko ih je mucki ubijeno od strane mudzahedina.

  Tebi bih preporucio da malo manje citas muslimanske stranice, i da se vratis tamo gdje pripadas. Uostalom, neki muslimani su redovni posjetioci ovog foruma. Samo pet osoba na ovom forumu ima svoju rubriku, od njih - jedna je muslimanka. Memoriju za ovaj server poklonio mi je jedan moj dobar prijatelj - Hrvat. Za razliku od tebe, on zna da smo svi podjednako jeli govna u ovom zadnjem ratu, ali i da se istorija posmatra u kompletu, a ne samo zadnjih 10 godina kao sto to ti mislis.

  Eto toliko. Nadam se da ce ti ovo pomoci.

  Pozdrav,
  Zeljko
 • Idi na stranu - |listaj dalje|