fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 10538 - 29.09.2006 : - best (0)

O, sancta simplicitas!


Kada su inkvizitori spaljivali na lomači Jana Husa, našla se tu i jedna starica koja takođe dodade na vatru jednu suvu granu. Vidjevši to, još živ Hus uzviknu riječi iz naslova, što znači: "O, sveta gluposti".

Upravo to se može reći i za dušebrižnog Sokočanina, koji eto izvali da Željko ne smije doći u Sokolac. Jedan istinski intelektualac, koji je svojim sposobnostima za nekoliko kopalja davno premašio ovo naše podneblje, borac za pravdu i istinu, eto "ne smije doći u Sokolac".

To je tako trijumfalistički kazano i u sebi sadrži implicirane sve "blagodeti" inkvizicije, homeinizma, talibanizma, šešeljokretenizma i čega sve ne, oslikavajući sokolačku svakodnevicu.

Tako, eto, Sokolac poštuje svoje intelektualce priznate u svijetu, a i šta će mu kad ima svoje, autentične, koji u Sokocu na "kajmakuši" stiču diplome velike kao vrata.

Zato ponosno Sokocem šeta doktor nauka dekan Zoka Mačar, magistri Duca, Čela, Todor.

Poslednji autentični sokolački intelektualac Zoran Kosorić umro je izmučen nepravdama koje mu nanese okruženje. Sredina prepuna isfrustriranih mediokriteta gazi sve što štrči iz sivila prosječnosti.

Da apsurd bude veći, mnogo je primjera mladih koji "rasturaju" na fakultetima u Beogradu i šire. A kako očekivati od jednog Miljana Vučetića, koji ima prosjek 10 na beogradskoj elektrotehnici, da se vrati i posveti svom mjestu, pa da mu direktor bude neki polupismeni Lalić?

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više nazadujemo.
Idi na stranu - |listaj dalje|