fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

grbavica - 104889 - 02.02.2021 : Azra M. Sarajevo - best (3)

Žrtve na Grbavici od strane Armije BiH


Vidim da je neko pisao o dešavanjima na Grbavici, moram da kazem da se mnogo lagalo o tome a žao mi je što su vlasti iz Istočnog Sarajeva nijeme na sve podvale i manipulacije koje dolaze sa druge strane.

Veliki broj Bošnjaka i muslimana (kako je kome ljepše) stradao je u artiljerijskim i snajperskim napadima sa polozaja Armije RBIH na naselje Grbavica. Ne znam za druga naselja, ali dobro znam da je bolnica Kasindo bila prepuna naših bošnjačkih civila ranjenih od granata i snajpera, to vjerujte niko nije pomenuo ni ovdje ni bilo gdje.

Ovaj dio historije ne postoji u Sarajevu. Mnogi civili i Hrvati i Srbi i Bošnjaci su izgubili živote u granatiranju naselja Grbavica, čak i djeca a ja molim posjetioce da ako znaju imena neka i slučajeve neka postavljaju na forum.

Ove žrtve se popisuju kao žrtve opkoljenog Sarajeva i pripisuju VRS a svi ćute. Imate neke arhive, popise pa neka se progovori i o tim slučajevima. Rane i povrede od snajpera i granata nikad ne mogu da se zacele, te sam uvjek bila za procesuiranje zločinaca iz redova Armije BIH.
Idi na stranu - |listaj dalje|