fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 104701 - 19.11.2020 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Sa Kosova, iz Srbije - Ovako se Avdija predstavio NBA ligi


Avdija je sin legendarnog igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i tako se i predstavio američkoj javnosti nakon drafta, dok je na reveru svog sakoga imao značke Srbije i Izraela.

Mladi izraelski košarkaš srpskog porijekla Deni Avdija izabran je kao deveti pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Iako se spekulisalo čak i o Golden Stejt Voriorsima koji su birali kao drugi, te se pominjali Njujork Niksi, Avdija će NBA karijeru početi u Vašington Vizardsima.

  • "Čekaš svaki pik i osjećaš leptiriće u sotmaku. Nisam imao očekivanja i bio sam spreman na svaku situaciju. Biti deveti pik je sjajno za našu zemlju i veoma sam uzbuđen da počnem da igram. Imao sam kratak razogvor sa Vizardsima i svi su mi pokazali da je to veliki tim. Cijeli stručni štab je navijao za mene kada sam izabran i htjeli su da se osjetim kao ko dkuće. Veliki grad, prestonica Sjedinjenih Američki Država", rekao je Avdija.

    Krilni igrač Makabija iz Tel Aviva ne mašta previše o budućnosti u NBA ligi.

  • "Ne razmišljam o minutima koje ću dobiti ili koliko ću biti na terenu. Prije ću gledati da pomognem timu da dobija utakmice. Sve ću uraditi da pobjeđujemo. Biće sjajno putovanje", dodao je mladi košarkaš.

    Avdija je sin legendarnog igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i tako se i predstavio američkoj javnosti nakon drafta, dok je na reveru svog sakoga imao značke Srbije i Izraela.

  • "Moj otac je Zufer Avdija, on je rođen na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Nikad mi nije bio trener, nismo se slagali na terenu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar", rekao je Avdija.

    Izvor: B92
  • Idi na stranu - |listaj dalje|