fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 104641 - 21.10.2020 : Milorad Kojić Toronto - best (0)

Poreklo parodica Đurović, Mijailović, Kojić


Ja Sam Milorad Kojić i živim u Torontu, Kanada. Moji koreni vode iz Crne Gore. Bratsvo Đurovića se iz Crne Gore doselilo u selo Sirču kod Kraljeva po zapisima iz 1820 godine u "Tefteru čibuka" Nahije rudničke upisuje se Vučić Đurović pod rednim brojem 11 iz 1824. godine.

Moje prezime Kojić potiče od moje čukunbabe Ikonije-Koje iz seal Sirče kod Kraljeva. Kada se moj čukundeda Mijailo Đurović oženio Ikonijom odvojio se od bratsva Đurovića i osnovao svoje bratsvo Mijailovića pod svom imenu Mijailo. Ubrzo je umro, a Koja je ostala sa malom decom. Svi njeni potomci su se prezivali Mijailovići. Kasniji potomak Ikonije-Koje Đurović, Dimitrije u zahvalnost svojoj babi za sve što je učinila za parodicu, menja prezime po babi Koji u prezime Kojić. Ali ostali muški potomci zadržavaju oba prezimena Mijailović-Kojić. Čak je i mom dedi na Albanskoj Spomenici upisano ime Vojislav Mijailović-Kojić.

Moj otac Aleksandar je zadržao prezime Kojić, tako da ja i moja dva sina Aleksandar i Stefan nosimo prezime Kojić. Krsna slava nam je Sveti Luka.

Sa poštovanjem svim Đurovićima, Mijailovićima i Kojićima!
Milorad Koji-Šerpa
Idi na stranu - |listaj dalje|