fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hrvatska - 104629 - 16.10.2020 : Igor Ivanov Zagreb - best (0)

Asimilacija Srba u Hrvatskoj


Veliki pozdrav svima pravima na ovome sajtu, a posebno pozdravljam g. Tomića uz ispriku što odavno ovdje nisam pustio elektronskog glasa.

Imam samo jedan valjan razlog za svoju "šutnju", a to je kronični nedostatak inspiracije, jer teško mi je pronaći prave riječi da izrazim svu svoju gorčinu, bijes i razočaranje upćenito u ljudski rod na ovome napaćenom planetu. Naravno, sve opisano ne znači da sajt ne posjećujem ili da sam se u međuvremenu "odrodio".

E, pa da krenem: Ne znam točno zbog čega se ne mogu otarasiti vječitom opterećenošću s nama Srbima, a smatram da bi mi život bio lakši, sretniji i rasterećeniji da se tog bremena otarasim. (valjda zbog izuzetno snažnog osjećaja pripadnosti) Ono što zapravo želim podijeliti s vama jest upravo taj teret i bol koji osjećam. Teško se nosim s velikim sramom kojeg često znam osjećati, sramom od postupaka naših jadnih i bijednih sunarodnjaka. Asimilacija je jedan od golemih fenomena među nama i naprosto me kida osjećaj gađenja i bijesa koji mi izaziva ta pojava, a trebalo bi iskazati neutralnost prema tuđim postupcima i mirno živjeti svoj život, zar ne?

Vjerujte mi da se gotovo na dnevnoj bazi susrećem s navedenim fenomenom. Evo primjera; Poznanik Rade, čiji su otac i majka Srbi i iz etnički čistih srpskih sela(Lika, Hrvatska) hvali se objavama i slikama na facebook-u, a tema njegovih objava i slika je krštenje njegovog novorođenog djeteta u katoličkoj crkvi. Rade onako visok, crn i kršan ličanin stoji na slici uz masnog i crvenog katoličkog sveštenika. Da nije tragično, bilo bi smiješno.

Ne znam koliko mi se puta okrenula utroba od tog prizora. Razmišljam kako da se postavim kad se sretnemo negdje na ulici, a srešćemo se kad-tad. Rade je samo jedan od masovne brojke "iz naših redova". U zadnje vrijeme moje razmišljanje odlazi u smjeru, da je ta pojava samo brutalna filtracija jednog naroda, što nužno i nije loše, jer će se sav šljam i kukolj odvojiti i otpasti.

U Radinom slučaju će Hrvati dobiti u svoje redove srpski otpadak, što im baš kao narodu i nije neki dobitak, niti bi im trebalo služiti na čast i ponos zar ne? Možda je ta moja konstatacija samo pokušaj da samoga sebe smirim i da me taj istorijski postupak filtracije manje boli. Pristalica sam općenito u životu, svako od nas bi trebao krenuti od sebe samoga, a to između ostaloga traži potrebnu dozu samokritike. Mi Srbi, a posebno na ovom časnom sajtu, koji se isključivo zalaže za istinu, moramo tu samokritiku njegovati i svoja govna, kojih smo prepuni izlagati javno i nipošto njihov smrad prigušivati. Smatram da je u tome prava veličina, jer svjedočimo kako okolni narodi (koji nas često smatraju svojim neprijateljem) besramno lažu, dakle sakrivaju istinu i svoje fekalije u zvijezde kuju. To je ta razlika među nama, koja NIKADA ne smije biti poravnata. Bez samokritike i istine, veličina ne može postojati.

Ne bih dalje filozofirao, nadam se da sam bio dovoljno jasan u svome izlaganju. Još jednom vas sve bratski pozdravljam i da vam Bog dade mnogo zdravlja i snage za sve životne ratove.
Idi na stranu - |listaj dalje|