fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ambih - 104589 - 28.09.2020 : BudimoRealni Sarajevo - best (0)

Čije su žrtve


Znači, koliko sam ja skontao, a vidim da je tako. Moj komšija Nenad poginuo. Lik znači Bosanac, on je srpska žrvta. Za njega se smatra da su ga ubili extremisti mudžahedini. I tako mnogo slučajeva i to se pripisuje muđahedinima, islamskim fundametalistima extremistima.

RE: Čije su žrtvePoštovani,

vidi se da nisi bio u ratu, pa nekako "plitko" razmišljaš. Teško je povući granicu između "naših" i "vaših" jer je se na "našoj" strani borilo mnogo časnih Hrvata i muslimana, a po gradovima je (npr. Grbavici i Doboju) bilo puno muslimana koji su poginuli od muslimanske granate ili snajpera. I sam sam, vjerovao ili ne, ukazivao pomoć jednoj muslimanki koja je na Grbavici nastradala od granate koja je tamo pala iz pravca Buća potoka.

U našim (kao i u vašim) redovima bilo je mnogo hrabrih boraca iz redova muslimanskog i hrvatskog naroda koji su se hrabro borili (a mnogi i položili svoje živote) za stvaranje Republike Srpske. Lista je ogromna, pa je nezahvalno bilo koga pominjati.

Zbog toga, opšte prihvaćeno pravilo je da treba prebrojati gubitke svakog naroda, da vidimo ko je kako prošao. Jasno je nama da crno može biti i bijele, a važi i ono suprotno. Međutim, sa svakom informacijom, pa čak i ovom tvojom zajedljivom, mi se pomalo približavamo istini.
Idi na stranu - |listaj dalje|