fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

1kk - 104537 - 13.09.2020 : Kartum7193 Banja Luka - best (0)

Proslava dana 1.bVP .KK VRS kasarna Kozara Banja Luka


U banjalučkoj kasarni Kozara danas je obilježeno 29 godina od formiranja Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, čijih je 69 pripadnika dalo živote za stvaranje Republike Srpske.

Parastos je služen u Kapeli jasenovačkih novomučenika, a potom su predstavnici porodica poginulih, ratni saborci i predstavnici Trećeg (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH položili vijence kod panoa sa imenima i fotografijama poginulih pripadnika Prvog bataljona Vojne policije.

Predsjednik Udruženja "Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske" Radenko Puzić rekao je Srni da je tokom ratnih dejstava poginulo 69 pripadnika ovog bataljona, a da ih je 400 ranjeno, neki i više puta.

  • Upravo zbog hrabrosti i neustrašivosti naših poginulih saboraca, koji su kao i svi mi, bez pogovora časno učestvovali u stvaranju i odbrani Republike Srpske, ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva bude zaboravljena - rekao je Puzić.

    Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske jedini je bataljon u VRS koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata dva puta odlikovan.

    Današnje obilježavanje organizovano je u skladu sa epidemiološkom situacijom u vezi sa virusom korona i preporukama nadležnih republičkih institucija.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|