fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

muslimani - 104389 - 25.06.2020 : Endin Klino Sarajevo - best (0)

Moj brat Ibrahim Voloder


Pozdrav svima u grupi, imam jednu veliku molbu.

Ako neko može da pomogne kako meni, tako i mojoj majci, da joj olakša život bar malo, da nam kaže, pokaže ili pošalje sliku lokacije na kojoj je sahranjen Ibrahim Voloder.

Puno bi nam to značilo, znamo za sve šta se dešavalo. Nismo nacionalite, bilo-prošlo. Moramo gledati naprijed, ako želim svijetlu budućnost, ne za nas nego za naše mališane.

Ako neko želi da me kontaktira na mobitel ili mail, bez straha nekog da bi neko nesto pomislio a ne da učini lijepo Vas molim!

+38762907800

endinŽlive.com

RE: Moj brat Ibrahim VoloderEdine,

jedna od velikih zabluda onih koji nisu učestvovali u ratnim zbivanjima jeste protivnička strana "krije" leševe neprijateljskih vojnika.

Primjera radi, poginuli borci neprijateljske strane u zimskim vremenima nikada se nisu trudili da sahranjuju svoje "neprijatelje" iz jednostavnog razloga što je tada teško kopati humke. Znam da je užasno što ću sada reći, ali za to bi se kasnije pobrinuli vukovi i divlje životinje.

Izuzetak su bile gradske sredine, poput Sarajeva, gdje su masovne grobnice kopane od strane "lojalnih Srba" ili su jednostavno isti bacani u Miljacku.

U diverzantskim akcijama, poput one u kojoj je učestvovao tvoj brat, ja lično mislim da prvo treba da potražiš pomoć od njegovih preživjelih saboraca. Ovo zbog toga što u većini situacija diverzant najprije biva ranjen, tj. ne gine na licu mjesta. Nakon toga, on pokušava da se izvuče iz zone sukoba, ili to radi uz pomoć svojih saboraca. U svakom slučaju, pošto se nije vratio, moguće su tri varijante:

  1. Da je umro nakon što se izvukao i sakrio u nekakvo šiblje
  2. Da su ga njegovi drugovi sahranili - pokrili lišćem
  3. Da su ga pronašli vojnici VRS


Samo u trećem slučaju treba da se obratiš srpskoj strani. Ukoliko su kod njega bili neki dokumenti, on bi trebao da bude registrovan u nekoj od vojnih arhiva.

Napominjem, ovo su samo moje pretpostavke, nemam nikakve informacije o tvom bratu ili bilo kom drugom poginulom vojniku. Samo želim da pomognem.

Sve najbolje u potrazi!
Idi na stranu - |listaj dalje|