fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

selo_gori - 104191 - 09.04.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Umro Miroljub Trošić - Đoda


U ovim turbulentnim vremenima, ostala je nezapažena vijest da je 24. februara umro izuzetni čovjek, poznat kao Đoda iz serije "Selo gori a baba se češlja".

Miroljub Trošić - Đoda, Petlovac, Selo gori a baba se češlja

Jednom prilikom sam navratio kod Đode u Medvjeđu kod Trstenika. Ugostio me je kao najdražeg gosta, a na rastanku mi reče:

  • "Navrati opet, da popijemo po dva piva!"

    Od tada sam više puta prolazio kroz Trstenik, i svaki put bih bacao pogled na raskrsnicu koja vodi u Medveđu. Ipak, Đodi ni jednom nisam otišao na na pivo, pa čak ni na kafu.

    Sjedim danas ispred kompjutera i na ekranu "iskoči" Đodina slika. Eto tako saznadoh da je on već četrdeset dana sahranjen, i da je do sada i njegova duša našla svoj mir u Carstvu Nebeskom.

    Ja sam neko vrijeme pokušavao da Đodu odvedem na turneju po Americi i Kanadi. Sreća moja što nisam uspjeo, jer on je umjesto toga otišao u London i tamo doživio moždani udar. Naši ljudi su tamo sakupili preko 70. 000 funti za njegovo liječenje, ali je ipak ostao živ. Po riječima Radoša Bajića, on je zahvaljujući tome što mu se to desilo u Engleskoj, i ostao živ. Produžio je život za nekih pet godina, ali eto - ipak je došao do kraja svog, ovozemaljskog puta.

    Vječna ti slava, legendo!
  • Idi na stranu - |listaj dalje|