fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

podrska - 104147 - 09.03.2020 : Podrska Sokolac - best (2)

Molba za pomoć u liječenju Snježane Bašević


Snježana Bašević iz Sokoca ima urođenu obostranu policistozu bubrega, koju su ona i njen pokojni brat naslijedili od majke, koja je od iste bolesti umrla u 39-toj godini života.

Na hemodijalizu je krenula 08. 04. 2017. god. a u oktobru 2017 je uradila obradu za kadeveričnu transplantaciju bubrega u Banja Luci i na otpustu su predložili obaveznu operaciju štitne i paraštitne žlijezde kao i operaciju srca, mitralnih zalizaka. Od tada pa do danas su obavljene sve predložene operacije tako da se može pripremati za transplantaciju.

Ugovor sa Otvorenom mrežom je bio potpisan za Francusku u iznosu od 80. 000, 00 KM i tu sumu je uspjela prikupiti. Međutim kadeverične transplantacije su u Francuskoj ne rade već godinu dana. Ponudili su nam mogućnost transplantacije u Bjelorusiji u Minsku ali za sumu 140. 000,00 KM.

Kod njih se može doći na red za transplantaciju od 3 mjeseca do godine dana. Nažalost Snježana ne može duže ni čekati. U poslednjih mjesec dana već ima komplikacije i sa koljenima i otežano hoda i to sve zbog poremećaja metabolizma kao posledica dijalize i degerativnih promjena. Zato mora požuriti sa svim da što prije ode na transplantaciju.

Humanitarni broj 1416 je aktivan od 01. 03. -31. 03. 2020.

Pokrećemo još ovu akciju u nadi da ćemo prikupiti potrebna sredstva i da će Snježana otići na transplantaciju koja joj život znači.

Sredstva se mogu uplaćivati na žiro račun 5620128111736457 NLB Razvojna banka. Snježana je dugogodišnji humanitarni radnik, osnivač i predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" Sokolac. Snježana je godinama pomagala drugima, sad je potrebno da zajednički svi mi pomognemo njoj.

S poštovanjem,
Udruženje "Podrška" Sokolac
Idi na stranu - |listaj dalje|