fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 104125 - 25.02.2020 : Pesa Brčko - best (0)

Odnosi HVO i Armije u Dobojskoj regiji


Zanima me jedna stvar. Do skoro nisam znao da su na ratištima oko Doboja učestvovale hrvatske vojne jedinice. Po pričama vidim da su veliku ulogu u ratu odigrale 110-ta HVO, da je baš učestvovala u nekim značajnijim akcijama kao što je taj napad na Putnikovo brdo itd.

Mene zanima kakvi su odnosi bili između tkz. Armije i hvo-a kad su počeli muslimansko-hrvatski sukobi u srednjoj Bosni? Nevjerovatna mi je ta činjenica da npr. u jednom dijelu tjesno sarađuju dok ajmo reć par stotina kilometara dalje izvode strašne napade i zločine jedni nad drugima.

Što se tiče onog napada oklopne jedinice VRS, to u svojoj glavi nikako ne mogu da shvatim. Gledao sam par snimaka od strane "kontra strane" gdje prikazuju napade i uništenja tih oklopnih vozila. Ti snimci izgledaju mi kao da su montirani, jer se na snimcima se vidi kako osmatraju tenkove neko značajnije vrijeme. Tenkove koji su bukvalno na čistini i ne miču se. Čak ispaljuju prvu maljutku koja promašuje sve i pada nedaleko od tenkova. Zatim ti isti tenkovi stoje kako stoje, nevjerovatno. Izgledalo je kao neka vježba gađanja. Da li to možda nije bio snimak za propagandu i dizanje morala pa je montiran, ja stvarno ne znam. Na snimcima se se raduju kao da su na lotu dobili.

I još mi je čudnije da npr. kao išao je žestoki napad i toliko je bio žestok da je kamerman uspio ljepo sve to da snimi a ovi na miru da naštimaju nišan i poderu te oklopnjake.
Idi na stranu - |listaj dalje|