fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

beograd - 104091 - 09.02.2020 : Nenad Pale - best (0)

RE: Objektivnost N1 televizije


Pozdrav uredniku portala i svim čitaocima!

Gos. Željko,

Da li slučajno, ili volšebnom telepatijom, pogledao sam isti TV dnevnik koji opserviraš u svom prilogu. Utisci su nam identični, i sam ne prihvatam tričarije kojekakvih (dez) informatora. Ne volim da mi se napaćena utroba prevrće zbog drske političke presije na zdrav razum normalnog čovjeka.

Ali, istina, to je u zadnje vrijeme prevazišlo mjeru ljudskosti i dostojanstva. Konstantno otvoreno i nekažnjivo blatiti jedan narod i sr.. i mu se javno u obraz, je već otvoreni rat do istrebljenja, što mi (većina) smrtnici odavno znamo.

I, nije suština u tome hoćemo li, i koliko ćemo vjerovati neprijatelju, već je nepojmljivo da tako dugo trpimo poniženje u vlastitoj državi, gdje vajni vlastodršci otvoreno kolaboriraju i idu na ruku našim krvnicima, osvjedočenim kroz Haški tribunal, NATO bombardovanje, pa do okupacije dijela teritorije nezavisne, suverene države.

Pitam se: dokle će to ići, i dokle zaista može ići, i gdje će završiti? Stari bi rekli: "Koliko koza vidi ležeći, nije daleko". Za razliku od neuke svjetine, koja (oprostite na izrazu) misli guz.. om, i glasa za one što mu obećavaju maglu, blgostanje i raj na zemlji, i političare voli onoliko koliko im omoguće da dnevno puše po dvije tri kutije jeftine "Drine", dobar dio naroda zdravo misli i analizira svjetsku geopolitičku situaciju, i vidi ono što zatupljena masa ne vidi, ili neće da vidi. A ono što vidimo, u najmanju ruku onespokojava.

Stari ljudi su govorili: "Ako se gvožđe zagrijava, ono će se kovati", ili: "Sve što se napravi, upotrijebit će se "(uključujući i oružje apokalipse). Poenta je, dakle, u tome gdje će se upotrijebiti, a upotrijebit će se, naravno, onamo gdje su vjetrovi usmjereni, a usmjereni su, vidimo, prema Balkanu.

Ilustracije radi, navodim edukativan primjer slične situacije iz 1939. godine, kada tadašnji engleski diplomata, lord Čemberlen, slavodobitno i ulizivački izjavljuje, nakon Minhenskog sporazuma: "Postigli smo trajan mir s Hitlerom"!

Da li su ga zaista pistigli? Uh kako to danas groteskno zvuči. Da li su postigli trajan mir kukavičlukom i popuštanjem neprijatelju koji je otvoreno agresivan?

Znamo to iz istorije, koju sada takođe prekrajaju ondašnji gubitnici, i njihovi sadašnji sljedbenici, u vlastitom interesu, a na štetu slobodoljubivog svijeta.

Ali: "Non pasaran" (ni treći put)!

Lično ne vidim brzo izbavljenje iz zla koje nas je snašlo, u vrijeme kada nam neprijateljski oficiri sjede u generalštabu, kada nam zemlju vode nastrane ličnosti, kada nam strani ambasadori kroje nacionalnu politiku, kada nam priučeni režimski novinari definišu društveno ponašanje i igraju se neprikosnovenih sudija, što a'priori presuđuju i bez suda, jer zaboga, šta će nam Sud, kad je istina ono što kažu okupatorski podrepaši, kupljeni za šaku dolara.

Zarad utjehe posustalim dušama, preporučujem ono što obično praktikujem: Najprije pogledati impressum dotičnog glasila, pa kada tamo vidite da na našem "brdovitom Balkanu" praktično nema nezavisnog, ne(pot)kupljenog domaćeg informativnog subjekta, nemojte se razočarati. Preskočite stranicu i znajte da "gazda ćuka hrani da mu čuva stado". Tako ćete se poštedjeti i dezinformacija, i sluđenosti, i moći ćete smireno stremiti ka rješenjima koja, nužno, traže pregalaštvo i žrtvu - duhovnu, moralnu, materijalnu...

Niko se nije proslavio čekajući da ga neprijatelj pohvali, ili kako u novije vrijeme ističu: "... ohrabri u napretku ka evroatlantskim integracijama".

Zato: "Srbi, u pamet se", što reče naš veliki prijatelj, čika Arči (A. Rajs 1875 - 1929).

Nenad
Idi na stranu - |listaj dalje|